Afbeelding
Foto: Getty Images

Op deze plekken maak jij met je iPhone de mooiste foto’s in Barneveld!

18 september 2023 om 17:45 Partnercontent

BARNEVELD Om mooie foto’s met je iPhone te maken hoef je niet ver te reizen. In Barneveld zijn er namelijk genoeg mooie plekken om prachtige kiekjes te maken. In dit artikel lichten we een aantal plekken toe en vertellen we ook welke functies op je iPhone hierbij goed van pas komen.

Kasteel De Schaffelaar
Dit historische kasteel en landgoed biedt mooie architectuur, groene gazons en omringende bossen. Perfect voor landschaps- en architectuurfotografie. Wanneer je een iPhone met ‘Smart HDR’ hebt, worden foto’s hier nóg mooier en dynamischer. Met ‘Smart HDR’ combineer je namelijk meerdere belichtingen om een foto met een hoog dynamisch bereik te creëren, waarbij zowel de heldere als donkere gebieden goed worden belicht. Smart HDR werkt vanaf de iPhone XS en nieuwer.

Pluimvee Museum
Als je geïnteresseerd bent in unieke foto’s, kun je het Pluimvee Museum bezoeken. Het heeft een verzameling van alles wat met kippen te maken heeft en biedt een eigenzinnige fotoshoot-ervaring.

Oude Kerk Barneveld
Deze historische kerk heeft prachtige architecturale details en is ideaal voor zowel interieur- als exterieurfotografie. Maak je liever foto’s van buitenaf? Dan is dit extra mooi als het donker is. Je kan dan nóg mooiere en ‘spannendere’ foto’s maken. Met Nachtmodus op je iPhone kan de camera in omstandigheden met weinig licht heldere en gedetailleerde foto’s maken zonder flits, waardoor je prachtige nachtfoto’s kunt vastleggen. Nachtmodus werkt vanaf iPhone 11 en nieuwer.

Barneveldse Bos
Een bosrijk gebied waar je kunt wandelen en foto’s kunt maken van de natuurlijke omgeving. Wil je veel detail vastleggen? Bijvoorbeeld het reliëf van de schors van de bomen? Met ‘Deep Fusion’ op je iPhone wordt dit geregeld en gaat het ook automatisch. Deze technologie maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om meerdere beelden te combineren tot één foto met ongelooflijk veel details en minimale ruis. Ook handig in situaties met matig licht. Deep Fusion werkt automatisch op de iPhone 11 (Pro) en nieuwer.

Marktplein
Het centrale plein van Barneveld biedt kansen voor straatfotografie, vooral tijdens marktdagen of speciale evenementen. Op dit soort plekken waar veel publiek is, kan Portretmodus een mooie uitkomst zijn. Hiermee kun je foto’s maken met een scherpe focus op het onderwerp en een wazige achtergrond, wat zorgt voor professioneel ogende portretfoto’s.

Klein Bylaer
Een natuurgebied met bossen en vennen, ideaal voor het vastleggen van landschappen en wildlife. Heb je een iPhone 12 Pro (Max) of een nieuwer Pro (Max)-model zoals de 13 Pro (Max) of 14 Pro (Max)? Dan kan je hier ideaal gebruikmaken van de ProRAW functionaliteit die deze toestellen te bieden hebben. Deze functies bieden fotografen meer controle over de opname-instellingen en de mogelijkheid om foto’s in RAW-formaat vast te leggen.

Tot slot
Onthoud dat het licht en het weer belangrijke factoren zijn voor het maken van goede foto’s. Ook kun je de inwoners van Barneveld vragen om aanbevelingen, omdat zij vaak goed op de hoogte zijn van verborgen pareltjes in de omgeving. Bezit je nog geen iPhone, maar ben je na het lezen van dit artikel wel nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar een refurbished iPhone. Deze toestellen zijn voordeliger dan nieuw en zo beschik je toch over de gave functionaliteiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie