Afbeelding
Foto Shutterstock

Entrecote uit de oven of Picanha spiesjes van de barbecue

18 oktober 2022 om 19:29 Partnercontent

Of je nu elke dag of eens in de zoveel tijd vlees eet, als je wilt genieten van een echt lekker stukje vlees dan zit je met een entrecote of picanha zeker goed. Ga voor heerlijk gemarineerde spiesjes op de barbecue of bereid je stuk rundvlees in de oven. 

Waar uit de koe en waar uit de wereld komt dat stukje vlees?

Een entrecote is een stuk rundvlees afkomstig tussen de ribben van de rund. Omdat het een luie spier betreft, is het vlees erg mals en dat blijft ook zo na de bereiding. Aangezien entrecote uit de rug van de koe wordt gesneden, zit er nog een vetrandje aan. Heel anders dan entrecote is een stuk picanha. Dit vlees komt namelijk uit het staart gedeelte van de rund. Zoals bij de entrecote het hele stuk mals is, is bij de picanha met name de punt heel mals en kan de rest van het stuk iets taaier zijn. De entrecote en picanha kunnen gemaakt worden van runderen uit de hele wereld, het kan dus maar zo zijn dat je een Japanse entrecote op je bord hebt liggen!

Marineren, grillen, bakken, laten rusten en genieten maar

Voordat je aan de slag gaat met de bereiding is het handig om te bepalen hoe je het stuk vlees op je bord wilt en wat voor smaakbeleving je wilt hebben. Hou je bijvoorbeeld van een natuurlijke en rokerige smaak, dan kun je de entrecote bereiden als steak en deze met alleen een beetje zout op de barbecue klaarmaken. Mocht je van een sappig en kruidig stuk vlees houden, marineer de entrecote dan eerst met allerlei kruiden en schuif deze dan in de oven. Volgens kenners gaart de entrecote het lekkerst tot maximaal 56 graden en komen de smaken en malsheid helemaal tot hun recht als je deze na het bereiden nog 5 minuten laat rusten onder aluminiumfolie. Picanha vlees is zeer geschikt om runderspiesjes van te maken voor op de barbecue en kan het beste eerst langzaam op een lage temperatuur met een beetje zout worden gegaard. Daarna is het lekker om het vlees nog even kort op hoog vuur te grillen. Let er bij het snijden wel op dat je haaks op de draad snijdt zodat je geen lange draden krijgt en het vlees niet taai wordt. 

Bestel nu online een lekker stuk vlees vanuit je luie stoel

Loopt het water je al in de mond bij het lezen van de verschillende bereidingswijzen? Bestel dan heel makkelijk online een stuk vlees naar keuze. Deze komt bevroren bij je aan zodat de houdbaarheid, smaak en kwaliteit gewaarborgd blijven. Wacht niet langer en geniet morgen al van een heerlijke entrecote of picanha. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie