Afbeelding

Tips voor beginnende ICT’ers

26 september 2022 om 12:08 Partnercontent

Heb jij onlangs een ICT-studie afgerond en ben je klaar om jouw geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk toe te passen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een toffe baan. En dat moet vast lukken, want de vraag naar ICT-personeel is hoog. Er zijn een aantal handige tips voor beginnende ICT’ers die handig zijn om te weten. Welke tips dit zijn? Dat lees je hier!

Doe onderzoek naar welke functies er allemaal zijn

Als beginnende ICT’er kan het lastig zijn om te bepalen wat je wilt. Het is daarom goed om jezelf te oriënteren. Omdat er diverse functies zijn in deze sector, is het handig om te weten wat je van deze functies mag verwachten. Alleen dan is het mogelijk om te bepalen wat je wel en niet wilt doen. Kijk naar welke vaardigheden je hebt en wat je tijdens bijvoorbeeld jouw opleiding het leukste vond om te doen. In deze sector kun je verschillende kanten op van de informatie- en communicatietechnologie en daarom is het goed om functies met elkaar te vergelijken om erachter te komen wat je echt wilt.

Hoewel een baan in de ICT voornamelijk wordt gezien als een echte baan voor mannen, is het voor vrouwen ook zeker geschikt. Laat je dus niet tegenhouden als je als vrouw graag voor een baan in deze sector wilt gaan, want er zijn een hoop mogelijkheden voor je. Meer weten over werken als vrouw in deze sector? Neem dan vooral een kijkje bij ICTzaakwaarnemer.

Blijf jezelf ontwikkelen

Ben je beginnende ICT’er, dan heb je de basisvaardigheden van de wereld van informatie- en communicatietechnologie waarschijnlijk aardig onder de knie. Echter ben je in dit vakgebied haast nooit uitgeleerd. Het betreft een hele innovatieve sector en daarom kun je hier altijd blijven leren. Blijf jezelf dan ook vooral ontwikkelen, want hier heb je alleen maar profijt van van. Volg cursussen, kijk naar webinars of lees handleidingen om jouw kennis te verbreden. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter. Je kunt deze kennis dan namelijk toe gaan passen in de praktijk. Ook als je straks inmiddels voorzien bent van een leuke baan, is het goed om te blijven leren. 

Breid je netwerk uit

Als beginner is het ook slim om je netwerk uit te breiden. Dit is te realiseren door jezelf aan te sluiten bij diverse communities, om andere ICT’ers te leren kennen. Zo kun je met elkaar sparren en elkaar op weg helpen om nog beter te worden. Naast het aansluiten bij communities kan het ook nooit kwaad om je netwerk op een platform als LinkedIn uit te breiden. In een later stadium is dit een platform waar je nog veel aan kunt hebben, of je nu voor jezelf of voor een werkgever aan de slag gaat.

Met deze tips in je achterhoofd kun jij als beginner in deze sector op zoek gaan naar toffe vacatures in ICT. Doe veel ervaring op in de praktijk om erachter te komen waar jouw hart ligt in deze sector, dan ga je vast toffe werkzaamheden verrichten!

advertentie
advertentie