Afbeelding
Foto: Shutterstock

Handel in Pokémon kaarten fors toegenomen laatste maanden

28 september 2021 om 07:20 Partnercontent

Wie dacht dat de handel in Pokémon kaarten typisch iets van vroeger is, heeft het mis. In de afgelopen maanden is de handel in deze kaarten fors toegenomen. Niet alleen onder kinderen, maar ook onder oudere tieners en jongvolwassenen. Doel van het handelen in de kaarten is het bemachtigen van de meest unieke Pokémons. Gek is het overigens niet dat de handel in deze kaarten populairder is geworden. Het hangt samen met de nog altijd populaire Pokémon Go app, welke enkele jaren terug geïntroduceerd werd voor de smartphone en tablet.

Kaarten voor duizenden euro’s te koop aangeboden

Wie Pokémon kaarten kopen overweegt zal zeker voor de meest exclusieve kaarten flink moeten sparen. Verschillende kaarten werden in de afgelopen maanden voor vele duizenden euro’s te koop aangeboden op een website als Marktplaats. De duurste kaarten stonden er zelfs voor meer dan 75.000 euro op. Het toont aan dat een Pokémon kaart niet langer slechts speelgoed voor kinderen is. Tegenwoordig is het een heus collectors item waar ook ouderen naar op zoek zijn. Naast de mogelijkheid om de kaarten via een platform als Marktplaats te kopen, zijn er diverse webwinkels die de kaarten aanbieden.

Koop een bundel van meerdere kaarten 

Een van deze webwinkels biedt combinaties van kaarten aan in een zogenaamde Pokémon Booster Box. In zo’n box zitten verschillende pakjes kaarten, waarmee je de mogelijkheid hebt om je collectie uit te breiden. Deze kaarten kun je vervolgens gebruiken om zelf te handelen met anderen, om op die manier de exclusieve kaarten in handen te krijgen. Tegelijkertijd brengen deze boxen een zekere spanning met zich mee. In de boxen zitten, zo zegt de aanbieder, gegarandeerd een aantal speciale kaarten. Vooraf weet je niet om welke kaarten het gaat.

Nieuwe kaarten door jubileum

Niet alleen de introductie van Pokémon Go in 2016 leidt tot een groeiende populariteit van de Pokémon kaarten. Ook werd er onlangs een speciaal ontworpen Evolution-reeks met kaarten uitgebracht, welke gebaseerd zijn op het design dat vroeger gebruikt werd voor de kaarten. Deze Evolution-reeks volgt op het twintigjarige jubileum van Pokémon. Ook de pandemie zou hebben geleid tot een groeiende populariteit van de handel in Pokémon kaarten. Mensen hebben meer tijd en zijn gaan zoeken naar nieuwe hobby’s of kansen om geld te verdienen. Het handelen in de Pokémon kaarten bleek deze mensen bepaald geen windeieren te leggen.

Online meer aandacht voor handel in kaarten

Een vierde factor die de markt voor Pokémon kaarten heeft doen laten exploderen, is het feit dat er online steeds meer aandacht is gekomen voor de handel. Verschillende bekende accounts op YouTube publiceerden specifieke video’s, waarin zij de pakjes uit de eerder beschreven boxen openden. De video’s werden door duizenden volgers bekeken en gedeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie