Afbeelding
Massage

Steeds meer mensen kampen met stressgevoelens

20 augustus 2021 om 14:21 Partnercontent

Paniekaanvallen, een negatief zelfbeeld en oververmoeidheid; het zijn typische voorbeelden van stressklachten die momenteel veel voorkomen. Met name onder jongeren en jongvolwassenen, die veel druk ervaren om zich te laten zien op de werkvloer en tijdens hun studie. Het is belangrijk om stressgevoelens tijdig te signaleren en aan te pakken, daar de consequenties hiervan groot kunnen zijn. De makkelijkste manier om stressgevoelens te verminderen is door voor voldoende ontspanning te zorgen. Het gebruik van een cupping set is er een voorbeeld van, evenals bijvoorbeeld dagelijks een uurtje wandelen tijdens de lunch of na werktijd.

Massages werken heel ontspannend

De cupping set is een voorbeeld van een hulpmiddel wat veel gebruikt wordt bij het geven van een massage. Met deze set ontspant het lichaam en kunnen pijnklachten worden aangepakt. Die pijnklachten kunnen het gevolg zijn van een constante druk op de spieren. Voor een massage hoeft men niet per definitie naar de masseur te gaan. Het kopen van een massagetafel als particulier is populairder geworden. Masseer elkaar als partners, of laat een masseur aan huis komen. In dat laatste geval zullen masseurs in veel gevallen een eigen massagetafel meenemen. Het masseren helpt de spieren in het lijf te ontspannen, wat het beperken van de stressgevoelens ten goede komt.

Zorg voor een koele slaapkamer in de zomer

Specifiek voor het huidige seizoen geldt dat het belangrijk is om voor een koele slaapkamer te zorgen. Wanneer het erg warm is in de slaapkamer zal het lastig zijn om in slaap te komen. Iets wat ertoe leidt dat men tot laat op de avond blijft piekeren. Het kan het gevoel van stress verergeren. Zeker op bed ligt het piekeren op de loer, daar men hier geen afleiding heeft van andere zaken. Denk aan de mobiele telefoon, spelende kinderen, de alledaagse werkzaamheden, enzovoorts. Haal het warme dekbed uit de hoes, of slaap bijvoorbeeld onder een wafeldeken. Deze wafeldekens zijn lekker zacht! Het is om deze reden dat ze vaak ook gebruikt worden door masseurs en bijvoorbeeld in de schoonheidssalon.

Beweeg voldoende om stress te verminderen

Eerder in dit artikel werd al genoemd dat het verstandig is om dagelijks een uurtje te wandelen. Door voldoende te bewegen neemt het gevoel van stress af. Net als bij een massage heeft het lichaam even geen tijd om na te denken over hetgeen de stress veroorzaakt. Op deze manier herstelt het lichaam en heb je meer energie om aan een volgende taak te beginnen. Daarbij leidt het sporten ertoe dat het hoofd geleegd wordt. Iets wat een goede nachtrust stimuleert. Het sporten is het leukst en makkelijkst, wanneer je dit samen met iemand anders doet. Je kunt elkaar motiveren en zal minder snel afhaken als gevolg van de sociale druk die je ervaart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie