Afbeelding
VPN

Hoe beschermt u uw(en dat van uw bedrijf) digitale privacy met een VPN

19 augustus 2021 om 14:05 Partnercontent

Elke internetgebruiker heeft een VPN (Virtual Private Network) nodig om alle digitale activiteiten te beschermen. Een goede VPN zorgt ervoor dat de gebruiker effectieve digitale privacy heeft. Het beperkt de toegang van hackers en internetproviders tot de gegevens van een gebruiker.

Een VPN zorgt ervoor dat gegevens worden versleuteld en dat indringers geen toegang hebben tot jouw informatie.

Gebruik VPN om de toegang van jouw ISP tot jouw gegevens te beperken

ISP staat erom bekend de internetsnelheid van een gebruiker te beperken. Dit gedrag is erop gericht de gebruiker te manipuleren om een hoger pakket te kopen. Het is een dagelijks probleem waarmee internetgebruikers worden geconfronteerd. Het ergste van alles is dat een ISP via de DNS toegang kan krijgen tot de gegevens van de gebruiker.

Het is een ernstig privacyprobleem omdat een ISP jouw systeem kan volgen en achtergrond besturingssystemen kan creëren om de klant te bespioneren. De spionage op de achtergrond helpt een ISP om alles te volgen wat een gebruiker online doet. Dergelijke spionage is voor geen enkele internetgebruiker positief, zeker niet voor zakenmensen. Een ISP kan vertrouwelijke gebruikersgegevens aan concurrenten verkopen of iemands reputatie schaden.

De oplossing om ISP spionage te voorkomen is het gebruik van VPN. Behalve het verhelpen van problemen met de internetsnelheid, versleutelt het ook de gegevens van de gebruiker. Een goede VPN verbergt effectief alle soorten verkeer tussen het internet en het netwerk van de gebruiker. Deze technologie camoufleert het echte IP-adres en alle gebruikersgegevens worden gecodeerd.

Preventie van hackers op afstand

Cybercriminelen kunnen het systeem van een gebruiker op afstand kapen met behulp van zijn IP-adres. Hierbij wordt misbruik gemaakt van het verkeer van de gebruiker en wordt malware geïnjecteerd om gegevens te achterhalen. Deze malware infecteert bestanden en programma’s, waardoor de hacker de mogelijkheid krijgt om te manoeuvreren en interessante informatie te verkrijgen.

Ook kan malware zoals ransomware de gebruiker uitsluiten van het besturingssysteem. Een VPN beschermt de gebruiker tegen deze digitale privacy kwetsbaarheid. Naast het verbergen en versleutelen van de gegevens van de gebruiker met verschillende effectieve beveiligingslagen, maakt VPN ook gebruik van firewalls om malware-aanvallen te blokkeren.

Preventie van DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service)

DDoS-aanvallen zijn cyberaanvallen waarbij het netwerk van de gebruiker wordt overspoeld met kwaadaardig verkeer en verzoeken. Het hoofddoel van DDoS-aanvallen is de gebruiker weg te houden van het systeem. Vervolgens stuurt een hacker een nep applicatie of software-updates die er legitiem uitzien. Vervolgens steelt het valse bijgewerkte programma de gegevens van de gebruiker.

Het is in dit veiligheidslek dat VPN ingrijpt om de digitale privacy van de gebruiker te beschermen. Het blokkeert kwaadaardig verkeer en scheidt het van legitieme bronnen. Het verhult het echte IP-adres van een gebruiker door encapsulatie protocollen, waardoor hackers minder mogelijkheden hebben om het echte IP-adres te gebruiken.

Bescherming tegen valse Wi-Fi-netwerken

Veel internetgebruikers zijn het slachtoffer geworden van valse wi-fi hotspots, vooral op sociale plaatsen zoals hotspots in coffeeshops of wi-fi netwerken op luchthavens. Deze valse WIFI-netwerken controleren het online verkeer van een gebruiker.

Op dit punt controleren hackers wat een gebruiker intypt op HTTPS-websites. Zij zijn geduldig genoeg om te wachten tot je iets intikt dat met creditcards te maken heeft of iets betaalt via een bank.

Om dit probleem te vermijden, kan een gebruiker een vertrouwde VPN gebruiken, die de persoon zal melden dat de WI-FI verbinding niet veilig is om te browsen. Deze VPN gaat verder dan het beschermen van jouw digitale privacy en zorgt ervoor dat jouw gegevens niet aan derden worden blootgesteld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie