.
. Schoonmaak

De laatste klusdagen voor de zomer

8 juni 2021 om 10:37 Partnercontent

Het is misschien een ouderwets begrip, maar er zijn nog steeds veel mensen die aan een voorjaarsschoonmaak doen. Eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Zodra de eerste lentesignalen zichtbaar worden, dan weet je dat de zomer niet al te ver weg is. Je krijgt steeds meer de behoefte om naar buiten te gaan, maar ook om na die donkere dagen alles binnen weer eens een opfrisbeurt te geven.

Van voorjaarsschoonmaak naar zomerproof

Hoe leuk is het om de tuin zomerproof te maken, binnen alles lekker goed schoon te maken en om voor een nieuw kleurtje op de muur te kiezen of iets anders aan het interieur te veranderen? Misschien heb je een beetje haast, want zodra die eerste zonnestralen doorbreken wil je er natuurlijk wel van kunnen genieten. Helaas laten de echte zomerse dagen dit jaar wat langer op zich wachten. Het voordeel hiervan is dat je wat langer de tijd hebt om straks helemaal klaar te zijn voor de zomer, zodat je er met volle teugen van kunt genieten.

De puntjes op de i

Gebruik de dagen die wat het weer betreft wat minder zijn om nog even de puntjes op de i te zetten. Zoek eindelijk eens die spullen op zolder uit, dat was je al zo lang van plan. Gooi oude of niet gebruikte spullen weg en zorg dat kapotte spullen hersteld worden. Lijm dat mooie beeldje waar een stukje van af is of haal eindelijk eens die speciale waterbestendige lijm om die leuke lantaren in de tuin te herstellen. Tegenwoordig zijn er zoveel lijmsoorten, dat er voor ieder klusje wel een passende lijm te vinden is.

Geniet van de zomerse kleuren

Zet nog wat nieuwe plantjes in de tuin om er alvast een kleurrijk geheel van te maken. De vele leuke tuinaccessoires die je tegenwoordig hebt, kunnen van je tuin een sfeervol geheel maken waar je tal van ontspannen uurtjes kunt doorbrengen. Als je binnen een voorjaarsschoonmaak hebt gehouden, is het een kwestie van bijhouden in de zomermaanden. Hier heb je dan toch weer mooi wat extra vrije tijd mee gecreëerd.

Voordat het echt warm wordt

Er zijn een aantal dingen die je beter kunt doen voordat het echt warm wordt. Klusjes die bijvoorbeeld veel lichamelijke inspanning vragen zijn niet altijd even prettig om in de warme zomermaanden te doen. Daarbij brengen hogere temperaturen ook meer risico’s voor de hygiëne met zich mee. Zeker in de keuken voelen micro-organismen zoals bacteriën en schimmels zich goed thuis tijdens de warme dagen. Zorg dus dat voor die tijd ook bepaalde huishoudelijke apparaten een schoonmaakbeurt hebben gehad. Denk hierbij aan:
* de magnetron,
* de oven,
* de koelkast,
* de waterkoker,
* het espressoapparaat

Zorg dat ook deze apparaten zomerproof zijn. Zodra de echte zomerse dagen dan aanbreken, kun je heerlijk met een goed boek of onze e-paper en een glaasje wijn in de tuin gaan zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie