Afbeelding
Afbeelding van WorldSpectrum via Pixabay

Waarom investeren in kleinere cryptocurrency ook interessant is

15 maart 2021 om 09:33 Partnercontent

De afgelopen maanden heeft het nieuws omtrent corona plaats moeten maken voor ander interessant nieuws. Er is namelijk van alles gaande op de cryptomarkt, waardoor de meest bekende cryptomunt Bitcoin eerder dit jaar een record in waarde heeft gehaald. Dat is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien de munt nog geen twee maanden eerder slechts de helft waard was. Er kan dus wel gesteld worden dat het goed gaat met de waarde van digitaal geld. Hierbij wordt er voornamelijk gesproken over de Bitcoin en dat is zonde. Naast de Bitcoin kun je namelijk investeren in allerlei ‘kleinere’ cryptocurrency. In dit artikel lees je er meer over.

Ook andere cryptomunten stijgen in waarde

Natuurlijk is het niet heel vreemd dat er voornamelijk over de successen van de Bitcoin wordt geschreven. Dit is immers de eerste cryptomunt die ooit is opgericht. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en zijn er heel wat digitale munten in het leven geroepen. Je raadt het misschien al wel: ook die munten doen het de laatste maanden hartstikke goed. Kijk bijvoorbeeld eens naar de ETH koers, de koers van Ethereum. Die koers is nog nooit zó positief geweest als in de afgelopen maanden. Dat geldt ook voor andere cryptomunten, waaronder de XRP van Ripple. Hoewel deze virtuele munt iets stabieler is, en daardoor ook minder heftige dalen kent, zien we opvallende stijgingen aan het begin van 2021.

Voor de beginnende investeerder is de XRP koers een handige koers om in te investeren. Door de stabiele basis voelt een investering in deze cryptomunt iets minder gedurfd. Daarnaast is de waarde van één XRP lang niet zoveel waard als de waarde van één Bitcoin. Dat maakt investeren in kleinere cryptocurrency toegankelijker voor iedereen, dus ook voor mensen uit Barneveld. Op die manier voelt Bitcoin iets verder weg: in februari was één Bitcoin meer dan 45.000 dollar waard. Je kunt er hierbij wel voor kiezen om een deel van een Bitcoin aan te schaffen, waardoor je niet direct zo’n grote investering hoeft te maken. Of je kiest er gewoon voor om te investeren in een kleinere munt, die ook wel altcoins worden genoemd.

Voordelen van investeren in altcoins

Er is namelijk een groot aantal voordelen te vinden aan investeren in altcoins. Een van die voordelen is bijvoorbeeld het feit dat je daar profiteert van een snellere transactietijd dan Bitcoin. Dat zit namelijk zo: Bitcoin groeide zo snel dat de munt en het netwerk niet waren voorbereid op zoveel gebruikers in een korte tijd. De waarschuwing voor altcoins om het anders aan te pakken. Daardoor is de transactietijd van dergelijke kleinere cryptomunten een stuk sneller. Andere voordelen van altcoins zijn onder andere:

  • Net als bij Bitcoin betaal je lage transactiekosten. Soms hoef je zelfs helemaal geen transactiekosten voor altcoins te betalen. Dat is wel even wat anders dan bijvoorbeeld bij een internationale betaling via een bank. Meestal zijn de transactiekosten van altcoins ook nog eens lager dan bij Bitcoin.
  • Een ander voordeel van altcoins is dat je er wereldwijd mee kunt betalen en er wereldwijd in kunt handelen. Je hoeft hiervoor geen wisselkoers te betalen.
  • Investeren in altcoin op langere termijn kan zorgen voor interessante winst. Hierbij moet je natuurlijk rekening houden met het feit dat altcoin net als de Bitcoin volatiel is.         


Zijn er nadelen te vinden bij altcoin?

Dat is misschien wel het grootste nadeel, omdat dit kan betekenen dat de waarde van een digitale munt de ene dag hoog ligt en de andere dag naar beneden dendert. Daarom wordt het altijd aangeraden om alleen te investeren in altcoin en Bitcoin met geld dat je eventueel kunt missen. Alleen op die manier is zo’n investering leuk en de moeite waard. Daarnaast is het aan te raden om te handelen via een zogeheten trader die voor jou de koers bijhoudt. Hierbij moet je wel rekening houden met het feit dat je alsnog je gegevens deelt met zo’n handelaar, waardoor het niet 100% anoniem is. Andere nadelen van investeren in altcoin kunnen zijn:

  • Waar Bitcoins op steeds meer plekken worden geaccepteerd als officieel betaalmiddel is dat met altcoin nog wel een ander verhaal. Dat komt omdat Bitcoin de meest bekende digitale munt is. Wanneer er meer regulering komt omtrent digitale valuta is de kans groot dat dit in de toekomst meer geaccepteerd gaat worden.         
  • Wees daarnaast bewust van de online gevaren. Geen enkele server is 100% veilig, ook al worden altcoins net als de Bitcoin wereldwijd verdeeld over meerdere netwerken en computers. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat jouw digitale coins beveiligd zijn met een tweestapsverificatie. Op die manier kan alleen jij toegang krijgen tot je wallet.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie