Afbeelding
Schoorsteen vergroten

Je schoorsteen vergroten: hoe gaat het in zijn werk, en wat zijn de voordelen?

9 maart 2021 om 10:54 Partnercontent

Heel wat mensen beschikken over een schoorsteen, maar in veel gevallen is die schoorsteen te smal om nog optimaal te werken. De voornaamste reden? Heel wat huizen zijn erg oud, die oude huizen beschikken dan ook over een te smalle en verouderd schoorsteenkanaal. Als je je woning echter praktisch én stijlvol wilt inrichten, dan is het belangrijk dat het kanaal van je schoorsteen een ruime diameter heeft. Dit vormt bij veel oude woningen nu precies een probleem.

De oplossing? Je schoorsteenkanaal verbreden, door middel van een specifiek, gepatenteerd systeem, ontwikkeld door Diamant Schoorsteentechniek. Jouw specialist zorgt ervoor dat je oude schoorsteen aan alle vereisten voldoet om optimaal te functioneren. Wat houdt je rookkanaal vergroten met deze techniek precies in, en wat zijn de voordelen ervan? Als je het antwoord wilt op deze en méér vragen, dan is dit artikel iets voor jou.

Je rookkanaal vergroten, kan dat écht?

Stel, je hebt net een prachtige woning gekocht die reeds in de jaren 30 is gebouwd, je bent er inmiddels in geslaagd om de inrichting van het huis tot een goed einde te brengen. Je moet enkel nog een ingebouwde kachel laten plaatsen - maar dan komt uit dat je schoorsteen te klein is. Wat kan je daaraan doen? Je rookkanaal verbreden!

Diamant Schoorsteentechniek is in dat geval de specialist voor jou, en kan je door middel van een unieke, revolutionaire freestechniek helpen. Het principe is dat het kanaal van je schoorsteen door middel van een schoorsteenboorfrees breder wordt gemaakt, en dat brengt enkele voordelen met zich mee. Deze voordelen zijn:

1. Geen stof, gruis of puin in je huis

Veel mensen denken dat het uithakken van de schoorsteen zowat de enige manier is om het rookkanaal te verbreden. Het tegendeel is echter waar. Dankzij een schoorsteenboorfrees is het mogelijk om je schoorsteen wijder te maken zonder dat je woonkamer vol komt te liggen met stof en gruis. Dit gebeurt van bovenaf, zonder dat er stenen moet worden uitgehakt of verwijderd. Het stof en gruis dat er wél ontstaat, wordt onderaan de schoorsteen snel en vlot opgevangen, waardoor je woning zelf proper blijft.

2. Verschillende diameters mogelijk

Nog een belangrijk voordeel van je rookkanaal vergroten met deze methode? Je hebt verschillende mogelijkheden op het vlak van diameter. Zo kan je ervoor kiezen om je schoorsteen breder te maken tot 150, 180 of 200 mm, afhankelijk van je voorkeur en de mogelijkheden. Op die manier kan je dus zelfs de interne structuur van je rookkanaal veranderen, zonder al te veel werk, vuiligheid of overlast.

3. De perfecte afwerking voor jouw schoorsteen

Ten slotte kan je bij een professionele aanpak voor het verbreden van je schoorsteen zeker zijn van een compleet werk. Nadat de schoorsteen verbreed is door middel van de boorfrees, zal deze van een flexibele en uiterst duurzame mantelbuis worden voorzien. Het resultaat is dat je nieuwe rookkanaal niet alleen beter functioneert, maar ook veel langer zal meegaan.

Zoals u heeft kunnen lezen is het verbreden van een rookkanaal tegenwoordig gelukkig niet meer een langdradige en vervelende klus. Dankzij de nieuwe technieken kan dit binnen één dag bij u uitgevoerd worden. Zo bent u na één dag voorzien van een goed werkende en duurzame schoorsteen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie