Afbeelding
Foto door form PxHere

Forenzen tussen je woonplaats en Amersfoort, hoe fijn is dat?

8 februari 2021 om 15:14 Partnercontent

Het overgrote deel van de werkende Nederlander heeft een baan gevestigd in een andere plaats dan waar ze zelf wonen. Forenzen noemen we dat. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld omdat jouw bedrijvensector geen locatie heeft in je dorp, er in de grote stad meer aanbod is of omdat je werk doet waar zaken en privé strikt van elkaar gescheiden moeten blijven worden. Vaak werken bewoners van de Randstad bijvoorbeeld in Amsterdam, maar hoe zit dit met het midden en oosten van het land? Daarvoor popt er één stad specifiek op: Amersfoort.

 Amersfoort is niet voor iedereen een eerste optie om te gaan werken, maar vergis je niet. Vooral wanneer je in de omgeving woont zoals Barneveld of andere plaatsen in de Biblebelt of in de polder, kan Amersfoort een ruwe diamant zijn om buiten je eigen stad of dorp te werken. Hieronder leggen we uit waarom.

Centrale ligging

Een van de belangrijkste voordelen aan werken in Amersfoort is dat de stad lekker centraal ligt. Je kunt er op verschillende manieren vanuit alle hoeken van het land eenvoudig komen. Hierbij maakt het niet uit of je met het openbaar vervoer komt of lekker de auto kunt pakken. Amersfoort ligt dicht aan de snelweg en zodra je de juiste afslag hebt genomen rijd je zo de stad in. Een paar stoplichten verder en je staat voor de deur van je werk.

 Mocht je geen auto hebben of liever niet naar werk rijden, dan kun je ook eenvoudig met bijvoorbeeld de trein. Amersfoort telt meerdere NS-stations, waar treinen vanuit heel het land samenkomen. Vanaf het station is het vaak maar een klein kwartiertje lopen naar werk of je pakt nog even de bus mee. Op welke plek je kantoor dan ook staat, je kunt er vanaf een van de stations eenvoudig en snel komen.

Meer gemak, meer rust

Veel forenzen werken in hoofdsteden. Dit is ook te merken aan de drukte. De ring rondom Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zit iedere ochtend en avond tijdens de spits wel vol met file. En op de treinstations is dit ook niet veel anders. Richting Amersfoort heb je hier veel minder last van. Amersfoort is een stuk rustiger en daardoor kom je minder snel in de file of heb je een grotere kans dat je een zitplaatsje in de trein hebt. Voor alle hectiek die de spits met zich meedraagt hoef je je dan geen zorgen te maken.

Beginnen met werken in Amersfoort

Voor wie een baan zoekt is het een goed idee om te kijken wat de opties zijn in Amersfoort. Wil je zelf een bedrijf beginnen en zoek je nog een geschikte ruimte? Probeer het dan ook eens hier. Het aanbod aan werklocaties is groot, veelzijdig en verspreid door de hele stad heen. Bovendien liggen de huurprijzen hier lager dan in de Randstad, dus kun je meteen meer meters maken op het gebied van winst genereren. Mocht je nog op zoek zijn naar een geschikt kantoorpand in Amersfoort, dan kun je op Flexas.nl kijken naar wat er mogelijk is.

Geschikt voor verschillende sectoren

Als laatste kunnen we ook nog toevoegen dat er voor Amersfoort geen specifieke richting is van wat voor werk je moet willen om hier te kunnen werken. Het is niet zoals de Amsterdamse Zuidas, waar vooral advocaten en andere hoge piefen aan het werk zijn. In Amersfoort kun je terecht voor van alles, van een reclamebureau tot snoepgoedfabrikant en van de agrarische sector tot het bankenleven. Kortom, voor iedere werknemer of ondernemer is er wel een optie.

Pendelen tussen thuis en je werk in Amersfoort kent vele voordelen. Mocht je geïnteresseerd zijn, probeer het gewoon een keertje uit. Niet geschoten is altijd mis en eenmaal raak blijf je vaak nog even plakken.

advertentie
advertentie
advertentie