Afbeelding
Slim fit overhemd

Drie praktische tips om het meeste uit je slim fit overhemd te halen

27 november 2020 om 07:00 Partnercontent

Slim fit overhemden zijn hot. Wie er strak bij wilt lopen, kiest steeds vaker voor een stijlvol, extra getailleerd overhemd, zoals een slim fit overhemd. Ben jij lang? Kies dan voor een slim fit mouwlengte 7 overhemd. Met een slim fit overhemd oog je slanker dan met een regular fit overhemd. Let wel op dat je de geschikte bouw hebt voor dit type overhemd. Maar hoe haal je nu het meeste uit je slim fit overhemd? Met welke accessoires en kledingstukken kan je een slim fit overhemd bijvoorbeeld het best combineren? Wij sommen drie handige tips voor je op.

Tip 1: combineer met een stijlvolle, nette broek

Slim fit overhemden zijn met zowat alles te combineren: pantalons, chino’s en zelfs jeansbroeken. De belangrijkste factor voor de broekenkeuze is de gelegenheid. Pantalons combineer je met een pak, jeansbroeken zijn semi-nette broeken en chino’s vallen tussen de pantalons en jeansbroeken wat netheid betreft.

Chino’s worden meestal uit katoen gemaakt, waardoor de kleuren meestal mooi effen zijn. Ze zijn dan ook ideaal in combinatie met een slim fit overhemd. Probeer er wel voor te zorgen dat broek en overhemd enigszins op elkaar aansluiten. Dat oogt heel stijlvol. Een slim fit overhemd met een wijde broek komt eerder slordig over.

Voor casual gelegenheden, een avondje stappen met vrienden bijvoorbeeld, kan je voor een mooie jeansbroek gaan. Jeansbroeken passen bij zowat alles, op voorwaarde dat de fit goed is.

Tip 2: ga voor trendy schoenen

Onderschat nooit het belang van je schoenen. Een paar nette, stijlvolle schoenen kunnen voor die extra touch zorgen en je outfit écht afmaken. Propere herenschoenen zijn altijd een goede en veilige keuze. Tegenwoordig maken nette sneakers ook meer en meer hun intrede op de werkvloer. Let er wel op dat ze formeel genoeg en proper zijn.

Tip 3: vergeet het juiste ondershirt niet

Het is een goed idee om onder je overhemd een degelijk en kwaliteitsvol ondershirt te dragen. Een ondershirt neemt je zweet op en houdt je lichaamstemperatuur beter vast. Met een ondershirt zijn vervelende zweetvlekken dus verleden tijd. Belangrijk is wel dat je goed op de kleur van je ondershirt let en stem dat af op de kleur van je overhemd. Het ondershirt moet goed aansluiten bij je huidskleur en mag niet dezelfde kleur als je overhemd hebben. Onder een wit overhemd ben je bijvoorbeeld het beste af met een grijs ondershirt. Grijs contrasteert immers een stuk beter met je huid en in combinatie met een wit overhemd zal je ondershirt nauwelijks zichtbaar zijn. Het is bovendien raadzaam om voor een ondershirt met een V-hals te kiezen. Zo kun je zonder problemen één of meerdere knoopjes van je overhemd open laten staan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie