Afbeelding
Maak je werknemers effectiever

Zo maak jij je werknemers effectiever!

23 juli 2020 om 11:15 Partnercontent

Eén van de meest vervelende dingen voor een bedrijf is veel uitstroom van werknemers. Het behouden van je werknemers is niet makkelijk. Iedere werknemer heeft zijn of haar eigen gewenste manier van werken en sturing. Je kunt als werkgever niet iedereen altijd tevreden houden, maar je kunt dit wel zodanig aanpakken dat je over het algemeen de meeste werknemers goed kan stimuleren. Je bouwt hierdoor een goede band met je werknemers op, je haalt meer winst binnen en je behoudt de meest effectieve werknemers die jouw bedrijf helpen groeien.

Zieke werknemers

In elk bedrijf komt het weleens voor dat werknemers ziek zijn. Als werkgever krijg je dan te maken met een aantal regels en wetten die je moet opvolgen. In sommige gevallen is een werknemer langdurig ziek en moet de werknemer wanneer hij of zij beter is herplaatst worden. Het is belangrijk dat je als werkgever precies weet hoe je dit proces oppakt. Heb je hier moeite mee? Dan kan je altijd advies vragen aan een bureau die je kan helpen met reintegratie tweede spoor.

Vergeet niet dat communicatie met een zieke werknemer enorm belangrijk is. Behalve dat je hierdoor goed op de hoogte bent bouw je ook vertrouwen op bij je werknemer. Dit is belangrijk voor het imago van je bedrijf, maar zorgt er ook voor dat de werknemer, wanneer hij of zij beter is, met plezier weer aan de slag gaat.

Werknemers helpen bij ontwikkeling

Tegenwoordig is het steeds belangrijker voor werknemers dat zij zich op hun werk kunnen ontwikkelen. Wanneer werknemers zien dat er veel kansen voor ontwikkeling zijn, is hij of zij gemotiveerder en behaalt hij of zij betere resultaten. Als werkgever kun je deze ontwikkeling goed stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan trainingen van lean green belt en het houden van persoonlijke ontwikkelingsgesprekken. Tijdens een persoonlijk ontwikkelingsgesprek kun je samen doelen vaststellen die binnen een bepaalde periode behaald moeten worden. Ook kun je terugblikken op een periode en kijken wat goed gaat en wat beter kan. Door samen doelen te stellen en aan je werknemers te laten zien dat je ontwikkeling belangrijk vindt zul je ook een betere band creëren.

Communicatie op de juiste manier

Communicatie wordt door veel mensen als het belangrijkste onderdeel gezien. Uiteindelijk wil je met iedere werknemer goed kunnen communiceren. Vaak durven werknemers niet naar hun werkgever te stappen wanneer er een conflict is. Dit kan op de lange termijn voor veel problemen zorgen. Op de juiste manier communiceren is voor iedereen lastig. Probeer hier daarom veel in te investeren door bijvoorbeeld gezamenlijk trainingen te volgen en veel feedback te vragen aan je werknemers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie