Afbeelding
Kijken bij de Boer

Kijken bij de Boer trekt 2.000 bezoekers

4 augustus 2022 om 14:01 Overig Deel je nieuws

De Kijken bij de Boer-edities van dit jaar zitten er alweer op. Na twee fietstochten langs veel verschillende boerderijen en een mechanisatiebedrijf, blikt voorzitter Gert van de Bor heel tevreden terug. “Het is fantastisch dat we na twee stillere corona-jaren, nu weer volop bezoekers konden ontvangen op de boerenbedrijven in de Gelderse Vallei. En juist in deze hectische tijd is het mooi dat we kunnen laten zien waar we als boeren elke dag zorgvuldig aan werken: eerlijke én heerlijke voedselproductie.” Velen gunden zich inderdaad dat kijkje in de keuken van de boeren. Met in totaal circa 2.000 bezoekers was er volop belangstelling. 

“Geweldig wat een mooie activiteiten”, aldus één van de bezoekers. “Echt heel gezellig en ik zou zeggen: vaker organiseren.” Dat laatste hoeft Van de Bor zich geen tweede keer te laten zeggen. “Kijken bij de Boer organiseert de fietstochten langs de boerderijen inmiddels alweer heel wat jaren en we weten uiteraard nog niet van ophouden.” En vervolgt dan ook enthousiast: “Reken er maar op dat er volgend jaar in de zomervakantie weer een nieuwe editie georganiseerd wordt.” 

Zien, leren en beleven

Er was ook dit jaar dan ook weer ontzettend veel te leren en te beleven. Jong tot oud wist de boerenbedrijven te vinden. Tijdens de eerste fietstocht op 27 juli in de omgeving van Ede, namen de bezoekers een kijkje bij geiten, koeien, kalveren en trekkers. Een week later was het de beurt aan de regio Barneveld, waar veel geleerd en gezien kon worden over koeien, vleesvee, biologische varkens, kalveren en kippen. Natuurlijk werd ook aan de inwendige mens gedacht en kon er geproefd worden van broodjes ei en broodjes hamburger. 

Rode zakdoeken

Trots op de boer, dat was toch wel het overkoepelende thema van deze editie. Met een dikke knipoog naar de realiteit van alledag. Want dat de boeren gekoesterd worden, dat mocht iedereen langs de weg weten. De uitgedeelde rode zakdoeken werden volop aan de fiets, aan de broek, of als sjaaltje om de hals gestrikt. Met als resultaat een bonte stoet aan rode zakdoeken die van boerderij naar boerderij gingen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie