Afbeelding
Kijken bij de Boer

Kijken bij de Boer groot succes

28 juli 2022 om 15:52 Overig Deel je nieuws

Afgelopen woensdag 27 juli was de eerste Kijken bij de Boer-editie van dit jaar. Mede dankzij het prachtige weer was het een groot succes. Zo’n 1.000 bezoekers van jong tot oud wisten de boerenbedrijven in Lunteren, Ederveen en Renswoude te vinden. De fietsroute van zo’n 25 kilometer lang bracht de bezoekers langs de mooiste plekjes in de omgeving. Onderweg was op de bedrijven ontzettend veel te beleven én te leren over geiten, koeien, kalfjes en trekkers. Voor wie het gemist heeft, of nóg zo’n dag wil beleven: op woensdag 3 augustus vindt de volgende editie plaats in de omgeving van Barneveld.

Met ruim 20 graden Celsius, een mooi zonnetje en niet teveel wind, was het weer perfect voor een dagje uit op de fiets. Zowel boer, techneut (want ja, ook een mechanisatiebedrijf was tijdens de route te bezoeken) als ‘burger en buitenlui’ genoot volop. Het was de uitgelezen kans om op een leuke manier kennis te maken met het boerenleven. Want wat is daar veel over te zien, te beleven en te leren. De fietstocht werd ook dit jaar weer aangegrepen om de boeren op een mooie manier in het zonnetje te zetten. En dat mocht iedereen langs de weg weten. Op de erven werden rode zakdoeken uitgedeeld, die vervolgens volop aan de fiets, aan de broek, of als sjaaltje om de hals werden gestrikt. Met als resultaat een bonte stoet aan rode zakdoeken die van boerderij naar boerderij gingen.

3 augustus editie Barneveld

De organisatie van Kijken bij de Boer kijkt alweer uit naar de volgende editie. Op woensdag 3 augustus wordt er opnieuw een fietstocht georganiseerd in de omgeving van Barneveld. Dan kan er tijdens de fietstocht op allerlei boerderijen een kijkje genomen worden bij de koeien, het vleesvee, de biologische varkens, kalveren en kippen. Ook hier is jong tot oud, toerist en dorpeling meer dan welkom. Kijk op de website www.kijkenbijdeboer.nl voor de route en meer informatie over de deelnemende bedrijven. 

Er werd volop rode zakdoeken geknoopt
Vallei Streekgroente was erbij om alles over lokale groenten te vertellen
Geiten kijken bij familie Van den Top
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie