Choral Evensong in Dorpskerk Woudenberg

16 juni 2022 om 13:37 Overig Deel je nieuws

De serie Zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg 2022 wordt zaterdag 2 juli gestart met een Choral Evensong. Medewerking wordt verleend door het vocaal ensemble ValleiConsort olv Arjan Veen. De organist is Wilfred Folmer en prof. dr. F.G. Immink is de voorganger tijdens deze bijzondere dienst.

Wilfred Folmer is organist van het Adema-orgel in de Grote Kerk van Scherpenzeel en van de Koepelkerk te Renswoude. Hij heeft een voorliefde voor de anglicaanse traditie (zoals de Choral Evensong) en de bijbehorende kerkmuziek. Arjan Veen heeft recent zijn Master Koordirectie behaald aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

De Choral Evensong begint om 16.00 uur. De toegang is vrij, wel is er bij de uitgang gelegenheid om een gift te geven zodat deze concerten mogelijk blijven.

Het dagelijks zingen van de ‘Evensong’ behoort tot de vaste taken van ieder Engels koor, verbonden aan kerk, kathedraal of college. De liturgie van de ‘Choral Evensong’ is al eeuwenlang dezelfde en staat als een huis met haar Psalmen, haar twee schriftlezingen (‘Lessons’), gevolgd door de ‘Canticles’, bestaande uit het Magnificat (de lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis (de lofzang van Simeon).

In de evensong van zaterdag 2 juli wordt onder andere psalm 122 van Howells als chant (reciterend) gezongen. De Canticles zijn van Walmisley en de Anthem is van Stainer.

De volgende concerten zijn op 9 juli (Bachconcert met Paul Kieviet op het orgel), 23 juli met Duo Virtuoso ( orgel en vleugel met Reinier Korver en Mark Brandwijk), 6 augustus (met Arjan Veen op het orgel en Francien Post op de fluit) en 20 augustus met Maarten Kapel (orgel) en Christian Jongepier (trompet). Alle concerten beginnen op 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie