Beatrix Willemsen, Carola Veldhuizen en Lydia van Ravenhorst zijn de organisatoren van de Vrouwendag  op zaterdag 3 juli in Barneveld.
Beatrix Willemsen, Carola Veldhuizen en Lydia van Ravenhorst zijn de organisatoren van de Vrouwendag op zaterdag 3 juli in Barneveld. Jolanda Vlastuin

Kleinschalige vrouwendag in Huize Schaffelaar: ‘Gerust leven vanuit de bron’

19 juni 2021 om 11:11 Overig

BARNEVELD Ze hebben hart voor vrouwen. Beatrix Willemsen, Carola Veldhuizen en Lydia van Ravenhorst houden een vrouwendag op zaterdag 3 juli in Barneveld. ,,Vrouwen leven onder hoge maatschappelijke druk en willen weten hoe ze vanuit de Bron gerust kunnen leven”, aldus de drie initiatiefnemers en coaches uit Ede, Renswoude en Woudenberg.

De allereerste vrouwendag die de drie dames organiseerden was in 2019, waarna een vervolg in 2020 door corona in het water viel. Dat het een succes was, staat buiten kijf. Destijds rond het thema ‘Niet perfect is ook oké’. Binnenkort is dan de tweede vrouwendag, met als speciale kanttekening dat de opzet kleinschalig is, in tegenstelling tot veel andere vrouwendagen die er zijn.

,,We hebben gemerkt dat hier behoefte aan is, met maximaal dertig deelnemers, zodat elke deelnemer aandacht krijgt”, legt Carola Veldhuizen (34) uit.

GASTVRIJ Zij en haar twee collega’s worden bijgestaan door een handvol vrijwilligers. ,,We willen iedereen zien, horen en de ruimte bieden. Vrouwen worden persoonlijk en gastvrij ontvangen met een kopje koffie. Want in een groep van honderd of meer is het gemakkelijk om incognito te zijn en onopvallend weg te kruipen. We willen juist vrouwen de kans geven om gemakkelijker individueel contact met anderen te leggen. De deelnemers komen overal vandaan, maar het grootste deel komt uit het midden van het land.”

Carola woont in Renswoude , is in het dagelijks leven interkerkelijk spreker en heeft een coach- en toerustingspraktijk, met als specialisme de nazorg na gebedsgenezing. ,,Want als je geneest verandert je hele leven”, verklaart de coach die uit ervaring spreekt.

Haar collega Beatrix woont in Ede, is 37 jaar en is een christelijke lifecoach voor vrouwen op het gebied van verwerken van verleden, HSP, stress en burn-out. Ze richt zich op vrouwen die bij hun gevoel willen komen en helpt hen woorden geven aan hun eigen verhaal. Lydia is 56 jaar, woont in Woudenberg en is creatief christencoach voor sensitieve vrouwen, ,,die nog niet helemaal uit de verf gekomen zijn”.

KAARTJE Tijdens de dag komen er vijf aandachtspunten aan de orde. De eerste is ‘Naar jezelf kijken vanuit Gods ogen’. ,,Veel vrouwen cijferen zichzelf weg en hebben een soort leugen over zichzelf uitgesproken, een veroordeling. Het is lastig om vanuit Jezus’ perspectief naar jezelf te kijken. Maar wie ziet Hij? Kijkt Hij naar alle fouten, of naar alle potentie die je hebt? God zegt dat het zeer goed was toen Hij de vrouw schiep.”

Het tweede aspect is ‘Talenten ontdekken, benoemen en waarderen’. Veel vrouwen staan daar niet bewust bij stil volgens Carola. ,,Over grote zorgzaamheid zeggen ze dan: ‘Dat is toch heel normaal?’ Of iemand die van nature heel vaak naar iemand een kaartje stuurt. Dat is waardevol, omdat je zo met iemand meeleeft.”

Het derde aspect is ‘Tijd, ontspanning en gezelligheid voor jezelf nemen’. Het is vaak een valkuil om dit over te slaan. ,,Vind je jezelf waardevol genoeg om dit te doen? Een man kan zomaar een dure hengel kopen en de tijd nemen om te gaan zitten en te vissen. Zo investeer je in jezelf en in de ontspanning. Nemen vrouwen een dagje uit voor zichzelf? Dat doen ze niet zo gauw.”

‘Samen met vriendinnen genieten van wat God geeft’ is het vierde aspect, waarbij Carola wijst op bijvoorbeeld wandelen, fietsen en een vrouwendag bezoeken, terwijl het vijfde aspect gericht is op het verlangen om ‘gerust te leven vanuit de Bron. ,,Jezus is onze Bron met een hoofdletter. Je mag jezelf laven aan zijn waarheid, kennis en talenten die Hij ons geeft. Dan ga je op een hele andere manier in het leven staan. In de coronatijd sta je eigenlijk in de overleefstand, maar dan is het een opgave om toch gerust te leven. Je maakt je zorgen, maar je mag weten dat je die aan Hem mag geven. Daar kun je jezelf in trainen, om vanuit die rust te leven.”

VISUALISATIE Carola, Beatrix en Lydia zijn zelf lid van diverse kerken, net als de deelnemers, van wie sommigen niet bij een kerk zijn aangesloten. Tijdens de dag staat Psalm 1 centraal, waar wordt gesproken over De Boom, staand aan de Bron. ,,Er wordt gesproken, maar we zijn ook van de stilte (met gebed), het creatieve (met onder meer een schilderworkshop, zingen) en visualisatie. We gebruiken allerlei vormen waarmee je gaat ontdekken wat er bij jou past en wat er in je zit.”

De dag vindt plaats in Huize Schaffelaar in Barneveld en duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er wordt rekening gehouden met de corona-regels die op dat moment gelden en dat is ook een van de redenen dat de vrouwendag kleinschalig zal zijn.

Meer info en opgeven kan op: www.steadycoaching.nl/vrouwendag . Voor de dag wordt een bijdrage gevraagd voor de uitgebreide, gezonde lunch van €24,95.

Freek Wolff

advertentie
advertentie
advertentie