Hans Seubring is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van SSS Heren 1.
Hans Seubring is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van SSS Heren 1. Bram van den Heuvel

Hans Seubring: ‘Ik heb heel veel plezier hier’

11 juni 2021 om 12:05 Overig

BARNEVELD Hij diende diverse clubs in volleyballand, reisde de hele wereld over voor zijn sport en is nu neergestreken in Barneveld. Ook volgend jaar is hij de hoofdtrainer bij de Barneveldse volleyballers. Hans Seubring vertelt waarom hij aanblijft bij SSS. ,,Ik zie volgend seizoen meer mogelijkheden.”

Een seizoen als het vorige wil de Amersfoorter eigenlijk nooit meer meemaken. Corona, het overlijden van Olaf Ratterman, een flink gedevalueerde competitie, nee, het hield allemaal niet over. ,,En toch moeten we tegelijk ook blij zijn dat we überhaupt wedstrijden hebben mogen spelen. Maar ja, het wedstrijdelement en de spanning ontbraken zeer zeker. Op een bepaald moment waren we er best een beetje klaar mee, het was eigenlijk oefenen in competitieverband en dat hoort natuurlijk niet. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen, er gaat heel wat gebeuren.”

FINANCIËN VERBETERD Daarmee doelt de coach op verbeterde financiële mogelijkheden, waar op zeer korte termijn meer duidelijkheid over komt. Feit is dat er nog meer spelers bij komen en dat de opties dus ruimer worden. ,,Dat is voor mij ook de hoofdreden om te blijven bij SSS, het was zelfs doorslaggevend voor mijn aanblijven. Ik zie uit naar de uitdaging om met meer en betere spelers te werken. Het was sowieso al een heel leergierige groep die je eerder moet afremmen dan motiveren. Ik heb plezier hier en ben blij met de ambities voor het volgend jaar, aansluiting bij de top-vier zou een mooie, grote stap voorwaarts zijn. Ik ben sowieso wel een trainer die graag aan ‘opbouwwerk’ doet, mensen beter maken zit een beetje in mijn bloed.” Dat doet hij ook in zijn dagelijkse werkzaamheden als gymdocent en topsportcoördinator bij MBO Amersfoort, op de Sportacademie. ,,De lol van beweging vind ik fantastisch”, zo noemt Seubring dat.

De trainer/coach heeft een bijzonder seizoen achter de rug en was na afloop van de competitie toe aan een weekje vrij. ,,Zo’n seizoen hoop ik als gezegd niet meer mee te maken, met het overlijden van Olaf natuurlijk als het trieste dieptepunt. Na zijn overlijden op 6 januari hadden we even geen gedachten aan volleybal en kregen we ook stervensbegeleiding van psychologen. Stapje voor stapje gingen we daarna met zijn allen weer aan sport denken.”

NIEUWE SPELERS Met de komst van spelers als Tom Koops, Noah van Dam en Edvin Svärd én nog aan te trekken volleyballers waar op korte termijn meer helderheid over komt, heeft Seubring kans om te rouleren en nieuwe posities uit te zoeken voor spelers. ,,Het is helaas zeker dat Maurice Coolen stopt en dat Job Groenendaal naar Vocasa verkast. Diagonaal Bram Berger gaan we omturnen tot passer/loper en verder komt er waarschijnlijk een nieuwe Zweedse diagonaal bij en een spelverdeler. In totaal mikken we op veertien spelers. Op dit moment richten we ons vooral op de fysieke staat van de spelers. Natuurlijk trainen we ook in de zaal, maar met de komst van een nieuwe fysiek-trainer - Hein Macnack die heel veel ervaring in de zak heeft - richten we ons veel op het verbeteren van kracht. Ja, we gaan er echt een fantastische periode van maken. Ik ben sowieso blij met de staf want Guido Meijs en Lourens van der Linden blijven aan én Gert Hoogendoorn komt erbij als assistent. Dat is weer de broer van international Sjoerd, die vorig jaar nog bij Dynamo speelde.”

Seubring kan bogen op een rijk geschakeerd palet aan ervaringen binnen de volleybalwereld en voelt zich er nog altijd meer dan prettig in. Als speler diende hij de volleybalclub in Amersfoort, die nu als Keistad door het leven gaat. Daarna zocht hij het meer noordelijk en diende hij clubs in Heerenveen en Sneek. Omdat het trainersvak reeds snel lonkte, stopte hij op 24-jarige leeftijd al met zijn actieve sport.

JEUGD ORANJE Daarna trainde hij onder meer de jeugd van Keistad, Heren 1 van diezelfde club, Martinus 2 (dames), meisjes Jeugd Oranje, Harderwijk Heren 1, Jeugd Oranje, AMVJ, Omniworld (negen jaar lang), opnieuw Martinus, andermaal Omniworld en daarna ook nog eens Taurus en VCV in Ede/Veenendaal. ,,Verder was ik ook nog eens manager bij het Nederlands volleybalmannenteam. Dat deed ik drie jaar lang en ik reisde in die hoedanigheid de hele wereld over. Op een gegeven moment was dat leuk geweest. Daarna deed ik twee jaar even helemaal niets in het volleybal en kwam ik dus bij SSS terecht. De combinatie met het lesgeven én de ambities van SSS maken het volgend seizoen voor mij nu al een mooi nieuw avontuur.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie