Afbeelding
import

Voorthuizenaar Jaco Geurts elfde op CDA-lijst

27 oktober 2020 om 14:10 Overig

VOORTHUIZEN/DEN HAAG Kamerlid Jaco Geurts uit Voorthuizen staat op de elfde plaats van de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen die woensdag 22 maart 2021 plaatsvinden. 

Dit maakte de partij dinsdagmiddag bekend. Geurts zit sinds september 2012 in de Tweede Kamer. Hiervoor was hij raadslid in de gemeente Barneveld namens het CDA. Eerder was zijn vader al raadslid in Barneveld, eerst voor Boerenpartij en later voor de RPF en de ChristenUnie.

Op twitter schrijft Geurts dat hij zich ook in de nieuwe Kamer met veel energie wil blijven inzetten voor de belangen van Gelderland en haar regio’s. ,,Maar ik wil ook de boerenstem in Den Haag blijvend laten horen en mij samen met de andere landbouwkandidaten inzetten voor de positie van onze boeren, tuinders en vissers.”

Het CDA heeft momenteel twintig zetels in de Kamer. Bij de vorige Kamerverkiezingen bezette Geurts de tiende positie op de lijst van de christendemocraten. Hij heeft het plattelandsbeleid en infrastructuur in zijn portefeuille en hield zich de afgelopen periode derhalve flink bezig met de stikstof- en fipronildossiers.

Zorgminister Hugo de Jonge en Kamerlid Pieter Omtzigt bezetten de eerste twee plekken op de CDA-lijst. De huidige fractievoorzitter Pieter Heerma staat zesde.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie