Afbeelding

'Hoezo gezondere en duurzamere leefomgeving?'

20 juli 2020 om 10:04 Opinie

De gemeente Barneveld wil een gezondere en duurzamere leefomgeving met een groene en gevarieerde inrichting. Daar hoort bij: verbeteren van biodiversiteit, zo schreef ze in juni 2020 in haar Kaderbrief. Een jaar eerder liet de gemeente weten 'sinusbeheer' toe te passen, waardoor bloemen aantrekkelijker worden voor insecten, dit geeft tevens meer kans op bloemrijke bermen.

Groot was dan ook onze verbijstering toen donderdagmiddag een grote trekker met kar en een baggeraar de kanten van onze prachtige sloot aan de Schijnderlaan kwam leeg schrapen, inclusief de bloemenkant. Weg schuilplaats voor eenden met kuikens, weg grote dikke kikkers, weg waterplanten, weg hommels en bijen, ongelofelijk! Wat overbleef waren een smerige straat, een paar dode vissen aan de waterkant, en een treurig lege sloot waar al het leven uit verdwenen leek, en een onrustig heen en weer zwemmende waterkip met twee jongen die ze geen veilige haven kon bieden tussen het mooie groen.

Waarom? Omdat de gemeente nu tijd heeft en niet als de herfst begint en alles uitgebloeid is? En waar zijn de goede plannen voor verbetering van biodiversiteit gebleven?

Families Van de Berg en Besselsen, Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie