Afbeelding
Marco van Ginkel

Wat een bak (opinie)

19 mei 2020 om 07:37 Opinie

BARNEVELD Ik moest even naar de kalender lopen om te kijken of het echt 18 mei was… Ik dacht namelijk aan een 1 april-grap toen ik het artikel las over het afschaffen van de papierinzameling door verenigingen en kerken in Barneveld…

Typisch Barneveld om iets dat goed functioneert en ervoor zorgt dat mensen goed bezig zijn om afval te scheiden, verenigingen en kerken samen met hun tientallen vrijwilligers beloont voor hun inzet, heel veel Barnevelders een vierde container op het erf bespaart…. om zeep te helpen!

Ja hoor, wie bedenkt zoiets? Ik heb respect voor de ambtenarij, maar als ze tijd hebben om zulke vreemde ideeën te bedenken, mag er van mij wel een reorganisatie plaatsvinden in het gemeentehuis en kunnen deze plannen bij het oud papier.

Ten eerste hebben veel Barneveldse gezinnen geen blauwe container. Ik ben benieuwd hoeveel er volgens de gemeente geplaatst zijn.

Ten tweede zijn veel mensen elke maand trouw met het inleveren van dozen met oud papier bij de verschillende containers die bij kerken en verenigingen geplaatst zijn.

Misschien dat het grote bezwaar zit in de routes die gereden worden om papier in te zamelen? Tot een paar jaar geleden werd dat echter door verenigingen zelf gedaan met vrachtwagentjes en dergelijke. De gemeente moest zo nodig zelf een vrachtwagen inzetten.

Daarom: terug naar af. Gewoon weer lekker zelf oud papier ophalen en de gemeente auto kan in de garage blijven. Bespaart weer kosten. Dat geld kan beter besteed worden om de verenigingen en kerken subsidie te blijven geven voor het inzamelen. En natuurlijk een oproep aan alle Barnevelders die een vereniging of kerk willen steunen: Gebruik geen blauwe container, maar breng uw oud papier naar een inzamelpunt bij vereniging of kerk. Kunnen al die blauwe bakken ook retour naar de gemeente. Laat de gemeenteplannen bakzeil halen en bij het oud papier terecht komen!

Arie van Duijvenbode
Barneveld

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie