Nieuw Avondrust in Voorthuizen.
Nieuw Avondrust in Voorthuizen. Pauw Media

Nieuw Avondrust leerlocatie voor Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding

13 december 2023 om 08:24 Onderwijs

VOORTHUIZEN Zorggroep ENA start in september 2024 met een leerlocatie voor de Barneveldse Gezondheidszorg Opleiding (BGO), in samenwerking met MBO Amersfoort en De Meerwaarde in Barneveld. Met de nieuwe leerlocatie Nieuw Avondrust in Voorthuizen wordt ook het opleidingsaanbod van de BGO versterkt.

Zowel het leren in de praktijk als de theorielessen vinden plaats op de ENA-locatie in Voorthuizen. Het werkend leren en lerend werken via de leerroute Onderwijs In Bedrijf van MBO Amersfoort voor beroepen in onder andere de ouderenzorg wordt in 2024 uitgebreid. Naast de opleiding Helpende Zorg en Welzijn wordt dan ook een nieuwe MBO-opleiding aangeboden: Maatschappelijke Zorg niveau 3. Hierin staat het welzijn van bewoners en cliënten centraal, een belangrijke ontwikkeling binnen de (ouderen)zorg en bij ENA. Bij deze opleiding leren studenten onder meer cliënten begeleiden, communiceren met cliënten en familie en ondersteunen bij de zelfzorg van cliënten.

De studenten worden op de ENA-locatie voorbereid op hoe de zorg van nu en de toekomst eruitziet. Met nadruk op ondersteunen bij activiteiten en het bieden van begeleiding en ondersteunen bij zelfzorg zodat cliënten eigen vaardigheden en regie zo lang mogelijk blijven onderhouden.

Marian Hoogebeen, directeur van de School voor Welzijn en Gezondheidszorg van MBO Amersfoort benadrukt het belang van samen leren, samen leven, samen zorgen: ,,We willen met elkaar een bijdrage leveren aan een waardevol leven voor ouderen en jongeren”, zegt zij.

Tamara de Kroon, bestuurder van Zorggroep ENA is blij met de nieuwe mogelijkheden die ontstaan binnen BGO. ,,We delen onze kennis, ideeën en daadkracht graag met onze partners. Wij kunnen straks op Nieuw Avondrust in Voorthuizen samen de medewerkers van de toekomst goed opleiden en blijven bijdragen aan welzijn en goede zorg aan bewoners en cliënten. Dat past perfect bij de bredere ontwikkeling daar en ook in de samenleving. We doen dat op zijn Barnevelds: we zoeken we met elkaar de oplossingen dichtbij en zijn vindingrijk.”

Het nieuwe initiatief binnen BGO wordt opgepakt door ENA in samenwerking met MBO Amersfoort en wordt ondersteund door De Meerwaarde in Barneveld. Nieuw Avondrust wordt de tweede leerlocatie voor de BGO. In september 2020 startte de opleiding met een leerlocatie bij zorginstelling Neboplus in Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie