Afbeelding
Pauw Media

Theater en geld. Afwisselende ochtend voor 500 scholieren

29 maart 2023 om 10:03 Onderwijs

BARNEVELD Ruim vijfhonderd leerlingen uit de groepen 7 en 8 van meerdere Barneveldse basisscholen bezochten dinsdag het Schaffelaartheater voor Mike-E en Spiky-Y Kwistu. Deze voorstelling, een initiatief van Welzijn Barneveld en Rabobank Gelderse Vallei, stond in het teken van geld.

Aanleiding was de landelijke week van het geld, met als thema ‘Bedwing de bling’. ,,We informeren jongeren op een speelse wijze, hoe verstandig om te gaan met geld. Hoe kun je verleidingen weerstaan? En hoe kun je dromen zonder in de financiële problemen te komen?’’ De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door een donatie uit het Rabo Stimuleringsfonds.

De bank en Welzijn Barneveld hebben gezamenlijk aandacht voor financiële educatie én het verstandig omgaan met geld voor leerlingen van de basisscholen in de gemeente Barneveld. Welzijn Barneveld voert bijvoorbeeld al enkele jaren het project Geldwijs uit. Vanuit dit project ontvangen leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs en jongeren van het middelbaar beroepsonderwijs voorlichting over omgaan met geld. Geregeld worden op de scholen in gemeente Barneveld gastlessen gegeven door vrijwilligers die werkzaam zijn - of zijn geweest - in de financiële sector en die affiniteit hebben met jongeren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Na afloop kregen alle bezoekers een goodiebag.
Marcel Wijnen verzorgde de opening namens Rabobank Gelderse Vallei.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie