Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

JFC-leerling zorgt voor onrust op school; politie komt in actie (update)

Onderwijs

BARNEVELD Een leerling van het Johannes Fontanus College in Barneveld is dinsdag afgevoerd door de politie en definitief van school verwijderd. Dat meldt René Minderhoud, voorzitter van het college van bestuur.

,,Er heeft vandaag een incident op school plaatsgevonden dat voor onrust onder leerlingen heeft gezorgd’’, meldt Minderhoud in een bericht aan leerlingen en ouders. 

De onrust ontstond volgens hem doordat een leerling ongeoorloofd de school binnenkwam. ,,De jongen is maandag geschorst, met uitzicht op definitieve verwijdering”, licht hij mondeling toe. ,,Hij had drugs gebruikt en hij was er dusdanig slecht aan toe dat wij genoodzaakt waren de ambulance te bellen. En aangezien wij al sinds jaar en dag een ‘zero tolerance-beleid’ hebben met betrekking tot drugsgebruik, hebben wij de definitieve verwijdering die dag al ingezet.”

Ondanks de schorsing stond de jongen een dag later toch weer in de school. ,,Hij was opnieuw onder invloed van drugs”, aldus Minderhoud. ,,Hij liep door de school, wat voor onrust zorgde onder de leerlingen. Zoiets doet iets met je gevoel van veiligheid. De conciërge heeft hem aangesproken, maar hij wilde niet vertrekken. Toen is de politie erbij gehaald. Hij is nu definitief van de school verwijderd.”

Na het incident gingen er allerlei verhalen de ronde over wat er aan de hand zou zijn geweest. ,,Verhalen over een steekpartij zijn allemaal onzin. Ook ging er een verhaal rond dat de conciërge met een doek met bloed zou hebben rondgelopen. Dat bleek een doek te zijn waarmee hij gemorste melk had opgeruimd. Zo wordt er van alles aangedikt. Uiteindelijk hebben zich gelukkig geen ongelukken voorgedaan. De jongen zelf heeft een grote fout gemaakt; voor hem is dit wel een drama.”

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Luteijn, een bijzondere bestuurder 3 uur geleden
Afbeelding
De modernste Jumbo van de Veluwe staat in Barneveld. Winkel woensdag open na grote verbouwing 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barneveld 'hotspot' in aanpak fijnstof uit kippenstallen 4 uur geleden
advertentie