Openbaar onderwijs rekent op meer Barneveldse leerlingen

27 jan, 11:23 Onderwijs
Gerwin van Luttikhuizen
In oktober 2021 werd de fusieschool De Vliegeniers officieel geopend.
In oktober 2021 werd de fusieschool De Vliegeniers officieel geopend.

BARNEVELD De onderwijsstichting Eemvallei Educatief (STEV) rekent erop dat het leerlingenaantal op de openbare scholen in Barneveld en Voorthuizen de komende jaren licht zal stijgen. Hiermee zou een jarenlange trend doorbroken worden, van afnemende leerlingaantallen.

STEV gaat er in de nieuwste prognoses vanuit dat de leerlingenaantallen op de basisscholen Plantijn, de Lijster, De Regenboog en De Vliegeniers in totaal licht toenemen, van 422 op 1 oktober 2021 tot 441 in 2026. In de Commissie Samenleving van woensdagavond, wist SGP-raadslid Guus Knapen zich nog te herinneren dat het aantal leerlingen in het openbaar onderwijs twintig jaar geleden nog tussen 600 en 700 lag en tien jaar geleden rond de 500. ,,Is die groei dan wel realistis..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.