Relatief weinig Barneveldse klassen naar huis om corona

22 jan, 10:28 Corona
anp / Arie Kievit
Het aantal coronabesmettingen op Barneveldse basisscholen lijkt tot nu toe mee te vallen.
Het aantal coronabesmettingen op Barneveldse basisscholen lijkt tot nu toe mee te vallen.

BARNEVELD Hoewel corona door de klassen blijft waaien, valt het - een kleine twee weken nadat de scholen na een lockdown weer open mochten - relatief mee met het aantal Barneveldse klassen dat naar huis wordt gestuurd. Voor zover bekend zijn er nog geen scholen in de gemeente Barneveld die helemaal dicht moesten, door grote aantal besmettingen. ,,Maar het kan volgende week zo weer anders zijn.”

Op de hervormde scholen van stichting De Drieslag valt het reuze mee met het aantal besmettingen, zegt Gert van der Rhee, voorzitter van het college van bestuur. ,,Incidenteel zijn er wel kinderen en leerkrachten die thuis moeten blijven. Door het quotum van maximaal drie besmettingen hebben we ook groepen naar huis moeten sturen. Maar ik krijg o..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.