Afbeelding
Willem Massier

J.H. Donnerschool ontvangt ‘Vrienden’

1 november 2021 om 08:05 Onderwijs

DE GLIND De J.H. Donnerschool in De Glind heeft vorige week voor de eerste keer haar vrienden ontvangen. Zij konden van dichtbij zien hoe de school voor speciaal basis- en voortgezet onderwijs kinderen een toekomst geeft en wat er met hun donaties wordt gedaan.

De ‘Vrienden van de J.H. Donnerschool’ werd in mei vorig jaar opgericht om deze kinderen extra te ondersteunen en een kans te bieden om gewoon mee te kunnen doen aan de maatschappij. ,,Als we hen vroegtijdig ondersteuning bieden, gaat dat uiteindelijk leiden tot lagere kosten. En dat levert een win-winsituatie op voor leerlingen én voor de maatschappij’’, aldus woordvoerder Willem Massier van de Vrienden. De jaarlijkse donatie van de vrienden werden onder meer benut voor vernieuwing van het schoolplein. Ook het afscheidscadeau van burgemeester Asje van Dijk, een cheque van 2500 euro, en andere giften werden hiervoor gebruikt. In totaal zijn er inmiddels 120 vrienden.

WENSENLIJSTJE Op het wensenlijstje van de school staan onder meer nieuwe gereedschappen, continue ondersteuning door de Trauma Company, de introductie van de STEAM-onderwijsmethode en een investering in IMC Basis waar mensen vol passie over hun beroep komen spreken. ,,De basisbudgetten die de school krijgt voor onderwijs per leerling zijn bij lange na niet voldoende om deze broodnodige extra’s te kunnen bieden. Dat terwijl deze kinderen, die allemaal een bepaalde achtergrond hebben, daar juist zo’n behoefte aan hebben’’, zegt Massier.

GEDRAG Leerlingen op de J.H. Donnerschool hebben een reguliere intelligentie, maar krijgen ondersteuning bij het gedrag. ,,Gedrag dat vaak is ontstaan vanuit negatieve ervaringen die zij in het verleden hebben ondergaan.’’ De vso-locatie van de J.H. Donnerschool werkt onder meer samen met het Johannes Fontanus College, De Meerwaarde en MBO Amersfoort. Leerlingen kunnen daardoor een officieel vmbo of mbo-1 diploma halen.

Meer informatie via https://www.vrienden-donnerschool.nl/

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie