CU-Kamerlid Don Ceder bezoekt jeugddorp De Glind

21 juni 2021 om 11:59 Maatschappelijk Pauw Media
CU-Kamerlid Don Ceder (links) op bezoek in De Glind.
CU-Kamerlid Don Ceder (links) op bezoek in De Glind.

DE GLIND Kersvers ChristenUnie-Kamerlid Don Ceder bezocht afgelopen vrijdag jeugddorp De Glind om zich te laten bijpraten over het jeugdzorgstelsel en hoe het landelijke beleid in de praktijk uitwerkt. Hiervoor sprak hij onder meer met een echtpaar dat uithuisgeplaatste kinderen opvangt, wethouders (en partijgenoten) Hans van Daalen van Barneveld, Leon Meijer van Ede en Michiel van Willigen van Zwolle en directeur-bestuurder Jan Hofman van de J.H. Donnerschool.

Ceder liet zich infomeren over knelpunten die worden ervaren met de jeugdzorg. In zijn ogen moet de zorg meer op het kind gericht zijn. ,,Elk kind moet veilig kunnen opgroeien”, zegt hij. ,,Het liefst in zijn of haar gezin met eigen ouders, maar soms is dat helaas onhoudbaar. Dan is het belangrijk dat een kind alsnog zo gewoon mogelijk opgroeit,..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.