Afbeelding
Pauw Media

Meerwaarde: ‘Bijna allemaal geslaagd’

Onderwijs

BARNEVELD Bijna alle 150 kandidaten van het vmbo-examen gemengd theoretische leerweg van De Meerwaarde in Barneveld zijn geslaagd. Leerlingen, ouders én school moesten wel wat geduld hebben voordat de vlag uit kon.

Vorige week meldde deze krant al dat de einduitslag donderdag nog niet bekend was, terwijl dat wel de bedoeling was. Reden voor de vertraging was een verschil van inzicht tussen verschillende correctoren over een examen wiskunde, waardoor een derde corrector moest worden ingeschakeld.

Bestuurder Bert Brand: ,,Wij konden er helaas niets aan doen en stonden lang in de wachtstand. Dat was vooral heel vervelend voor de leerlingen.’’ Uiteindelijk kwamen de definitieve resultaten zaterdagavond binnen. Op basis daarvan is inmiddels duidelijk dat 145 leerlingen geslaagd zijn. Eén doet gespreid examen, één kiest vrijwillig voor een herexamen en drie moeten een herexamen doen’’, zegt Brand. Met de leerlingen die gezakt zijn, is vanmorgen overleg geweest. ,,We zijn blij dat de examens, ondanks de coronatijd, zo goed gemaakt zijn.’’ Over het feit dat het door het gedoe rond het examen wiskunde zo lang geduurd heeft, wil de school in een evaluatie met het college van toetsing en examens in gesprek.

advertentie
advertentie