Vmbo-afdeling Christiaan Huygens beste van Nederland

3 december 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De vmbo-afdeling gemengde theoretische leerweg van technische school Christiaan Huygens in Barneveld is de beste van Nederland.

Dat blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie. Huygens krijgt het predikaat ‘zeer goed’ voor de resultaten over schooljaar 2005/2006. Daarbij is gekeken naar onder meer het gemiddelde examencijfer (6,9 bij Huygens) en het percentage van leerlingen dat in één keer slaagt (100 procent bij Huygens).

,,Wij scoren altijd al bovengemiddeld, maar dat je de beste van Nederland bent, geef een goed gevoel’’, reageert directielid Gert Stoffelsen trots. ,,Binnen de afdeling heerst een fantastische sfeer, dat is ook de basis voor zulke resultaten. Wij proberen onderwijs op maat te bieden en uit leerlingen te halen wat erin zit’’, verklapt hij het geheim van de smid. ,,Deze afdeling moet je vergelijken met een ‘mavo-plusopleiding’. Wij bieden zes examenvakken plus het vak technologie. Daarnaast kunnen leerlingen kiezen voor Duits of Economie. Vaak kiezen ze beide vakken.’’ De vmbo-school haalde op andere niveaus ook goede resultaten: vmbo basisberoeps kreeg de waardering ‘goed’ en vmbo kaderberoeps is volgens de inspectie ‘gemiddeld’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie