3478250_bk36stwecycle.jpg
3478250_bk36stwecycle.jpg ...

Regenboogschool wint landelijke prijs Wecycle

12 november 2019 om 10:53 Onderwijs

VOORTHUIZEN De Regenboogschool in Voorthuizen is in de prijzen gevallen bij Wecycle, de organisatie voor het recyclen van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De school kan binnenkort een prijzenpakket met een karaokeset en een verrassing voor de groep verwachten.

Wouter van Dijk

Dat meldt woordvoerder Maxime Mooij van Wecycle. Dinsdagochtend maakte deze organisatie de drie winnaars van een recente inzamelingsactie bekend. Naast de Voorthuizense school zijn ook de Meidoornschool in Stadskanaal en Het Gebint in Sellingen in de prijzen gevallen. In total 209 scholen in Nederland deden mee aan de actie.

Mooij: ,,De deelnemende scholen konden in september een pakket vullen met afgedankte elektrische apparaten. In ruil daarvoor kregen ze van ons een schoolkrant met allerlei weetjes over recyclen, en in die krant stond ook een puzzelactie. Van alle deelnemende scholen die de actie correct hadden ingevuld, hebben we nu drie winnaars getrokken.''

De Regenboogschool reageert verheugd. ,,Hartstikke mooi nieuws'', zegt conciërge Wim Broekema. ,,Hopelijk doen de volgende keer meer scholen mee, want recyclen is belangrijk.'' Namens de Regenboogschool deed de combinatiegroep 7/8 mee aan de inzamelingsactie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie