De nieuwe techniekhal middenin, met links de noodunits en rechts in de binnentuin van de school de nieuwe huiskamer met de witte stenen
De nieuwe techniekhal middenin, met links de noodunits en rechts in de binnentuin van de school de nieuwe huiskamer met de witte stenen Gerwin van Luttikhuizen

Nieuwbouw Meerwaarde gaat de laatste fase in

Nieuwbouw

BARNEVELD De nieuwbouw van vmbo-school bij De Meerwaarde in Barneveld bereikt de laatste fase. Zowel de nieuwe Techniekhal als de uitbouw van de grote huiskamer in de bestaande binnentuin van de school zijn al ver gevorderd.

De planning is dat de nieuwe techniekhal eind februari of begin maart bouwtechnisch wordt opgeleverd. Op het ronde dak zullen ook nog zonnepanelen gelegd. In deze nieuwe hal, met een grote glazen pui aan de voorzijde, zullen vooral praktijklessen worden gegeven en een doorlopende lijn voor basisschoolleerlingen ter voorbereiding op het middelbaar onderwijs.

De nieuwe ‘huiskamer’ in de binnentuin zal worden voorzien van onder meer een ontmoetingsruimte met zithoeken, een lesplein, gespreksruimten en extra leslokalen. In totaal krijgt de school er 1600 vierkante meter aan onderwijsruimte bij. De tijdelijke noodunits die er nu nog staan, zullen naar verwachting na de zomer verwijderd worden.  

het gedeelte met de witte stenen is de nieuwe huiskamer die achter de bestaande receptie in de binnentuin is gerealiseerd.
De voorzijde van de nieuwe techniekhal is bijna geheel van glas.
advertentie