Nieuwe bushalte bij ovatonde in Barneveld

13 oktober 2021 om 15:55 Verkeer en vervoer Wouter van Dijk
Ter hoogte van de ovatonde aan de Dr. Willem Dreeslaan komt een nieuwe bushalte.
Ter hoogte van de ovatonde aan de Dr. Willem Dreeslaan komt een nieuwe bushalte.

BARNEVELD Er komt een nieuwe bushalte aan de Ds. Willem Dreeslaan in Barneveld, ter hoogte van de ovatonde in de buurt van vmbo-school De Meerwaarde en woonwijk Norschoten. De provincie Gelderland stelt hiervoor een subsidie van een ton aan de gemeente Barneveld ter beschikking. De gemeente hoopt de nieuwe halte in het laatste kwartaal van 2021 of het eerste van 2022 in gebruik te nemen.

De nieuwe bushalte komt op de nieuwe route voor de lijnbus 105 tussen Barneveld en Arnhem. Deze loopt sinds enige tijd niet meer langs de provinciale N800/Wesselseweg maar langs de N801/Valkseweg langs de Ds. Willem Dreeslaan richting Arnhem. Op deze routes waren tot voor kort nog geen bushaltes aanwezig.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.