Afbeelding
Gemeente Barneveld

Wijk Woudse Erven met 131 huizen dit najaar in de verkoop

6 maart 2020 om 13:41 Nieuwbouw

BARNEVELD Meer dan tweehonderd belangstellenden lieten zich donderdagavond informeren over nieuwbouwproject Woudse Erven, een nieuwe deelwijk in De Burgt, ten zuiden van Barneveld. In deze wijk is ruimte voor 131 woningen, die op zijn vroegst vanaf begin volgend jaar gebouwd kunnen worden. De huizen gaan naar verwachting aankomend najaar in de verkoop.

De belangstellenden konden zich tijdens een inloopavond in het Van Lodenstein College aan de Lunterseweg laten informeren over de nieuwe wijk. Op grote borden waren tekeningen van de indeling van de nieuwe wijk te zien, inclusief informatie over de verkeersafwikkeling en het bestemmingsplan. Ook lagen er inspraakformulieren klaar voor belanghebbenden die een inspraakreactie willen indienen op het bestemmingsplan.

Duidelijk is dat Woudse Erven een 'gevarieerd aanbod' van woningen kent. De meeste van de 131 huizen die er gepland zijn, 45 om precies te zijn, behoren tot het duurdere segment, met prijzen boven de drie ton. Eenzelfde hoeveelheid woningen behoort tot de sociale categorie (tot twee ton), waarvan 29 huur- en 16 koophuizen. Verder worden 26 koopwoningen als 'middelduur hoog' bestempeld (260.000-300.000 euro) en 15 huizen als 'middelduur laag' (200.000-260.000 euro). De woningen worden bijna-energieneutraal gebouwd en krijgen geen gasaansluiting.

Deelwijk Woudse Erven is het noordelijke deel van het gebied dat aan de noordkant door de Nederwoudseweg en aan de zuidkant door de Scherpenzeelseweg wordt begrensd. De wijk is straks bereikbaar via de Burgemeester Van Diepeningenlaan, die vanuit deelwijk Eilanden-Oost wordt doorgetrokken. Aan de westkant sluit de wijk aan op de bestaande Nederwoudseweg.

Het bestemmingsplan voor Woudse Erven ligt nog tot en met donderdag 19 maart ter inzage op het gemeentehuis.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie