Afbeelding
Gemeente Barneveld

Straten in nieuwe wijk Bloemendal vernoemd naar oud-verzetsstrijders

10 februari 2020 om 11:08 Nieuwbouw

BARNEVELD Verschillende straten in nieuwbouwwijk Bloemendal in Barneveld worden vernoemd naar oud-verzetsstrijders uit de gemeente Barneveld. Dat heeft het Barneveldse college van burgemeester en wethouders besloten. Aanleiding is de herdenking van de bevrijding, dit jaar 75 jaar geleden.

Het gaat om de namen van verschillende straten en één fietspad in de aan te leggen eerste fase van Bloemendal. De verwachting is dat de bouw van deze wijk, aan de noordkant van het dorp, op zijn vroegst eind dit jaar van start gaat.

Een onderzoekscommissie heeft de keuze uit ruim honderd namen van oud-verzetsstrijders. ,,Waarbij de commissie rekening houdt met een verdeling over de verschillende dorpen in Barneveld, de verhouding mannen en vrouwen en de rol van betekenis in het verzet'', aldus de gemeente. ,,Dit vraagt om een zorgvuldige afweging en de nodige tijd.''

De gekozen namen worden naar verwachting medio dit jaar vastgesteld. Vooruitlopend krijgen de straten in de toekomstige wijk nu vast tijdelijke werknamen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie