‘Pluimveehoofdstad’ Barneveld wil alternatief voor doden van gezonde kippen

10 november 2022 om 07:25 Natuur en milieu Vogelgriep 2022 anp / sem van der wal
Afbeelding

BARNEVELD/LUNTEREN In de strijd tegen het hardnekkige vogelgriepvirus, dat kris-kras door Nederland lijkt op te komen, moet er serieus gekeken worden naar een goed, diervriendelijker alternatief voor het doden van gezonde kippen. De situatie die eind vorige maand ontstond in buurtschap Nederwoud bij Barneveld, kan daarbij gezien worden als ‘experiment’. Vijf stallen rondom een besmettingshaard werden niet geruimd, maar intensief gescreend.

Naar aanleiding van die situatie roept de Barneveldse gemeenteraad deze ‘kippengemeente’ nu op werk te maken van dit alternatief, zodat ook in de nabije toekomst gezonde dieren niet geruimd hoeven te worden in de strijd tegen vogelgriep. Een ruime meerderheid van deze raad steunde woensdagavond deze indringende boodschap aan het Barneveldse coll..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.