Uitstoot stikstof in ‘veeregio’ Barneveld licht toegenomen

30 jun, 10:39 Natuur en milieu
Gerwin van Luttikhuizen
Afbeelding

BARNEVELD De stikstofuitstoot van boerenbedrijven in Barneveld en wijde omgeving is in 2021 iets toegenomen. In het zogenoemde Centraal Veehouderijgebied, waartoe Barneveld samen met achttien regiogemeenten behoort, was een toename van zo’n zeventigduizend kilogram uitscheiding van stikstof van dierlijke mest te zien. Op landelijk en provinciaal niveau was sprake van een afname.

Op een totaal van een kleine 32 miljoen kilogram komt de toename in deze regio neer op 0,22 procent, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Met name de pluimveesector is hier volgens de onderzoekers verantwoordelijk voor. Die stikstofuitscheiding nam hier met 900.000 kilogram toe, tot acht miljoen kilogram. Bij rundvee (min 620.000 kilogram)  en de varkens (min 9..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.