Afbeelding
Wouter van Dijk

‘Vorige week waren we nog op Zeumeren’

31 maart 2022 om 08:48 Mensen

BARNEVELD Dik ingepakt in zijn skipak en met muts en handschoenen aan, komt de vierjarige Simon uit Barneveld met een grote glimlach aanstappen. ,,Wij gaan sleeën’’, roept hij op de vroege donderdagochtend uit, terwijl hij doorstapt richting de Woudseweg. Aan de andere kant van deze weg ligt de bekende heuvel langs de Barneveldse Beek, die in winterse periodes steevast door veel kinderen uit de buurt de sleeheuvel wordt genoemd. 

Zijn twee jaar jongere zusje Jaël waggelt achter hem aan, nog wat onwennig in haar winterse outfit. ,,Vorige week waren we nog op Zeumeren, lekker in de lentezon’’, zegt de moeder van het tweetal. ,,Dus dan snap je dat het, vooral voor haar, wel een beetje een overgang is.’’ De kinderen waren vanmorgen extra snel, om nog even van de sneeuw te genieten. ,,Dat leek mij ook wel een goed plan, want voor je het weet, is de sneeuw weer verdwenen.’’

Niet veel later glijden de twee samen op de slee van de heuvel af naar beneden, en meteen nog een keer. ,,We gaan nog drie keer, dan moet Simon naar school’’, zegt de moeder. Nog even genieten van winterse pret, in het voorjaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie