Henk Wiesenekker
Henk Wiesenekker Pauw Media

Henk Wiesenekker (CU): ‘Ik word blij van escape rooms, kruidenkaas, yoghurtijs en Wie is de Mol’

30 januari 2022 om 12:10 Mensen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

In onze nieuwe rubriek De Favorieten Van hebben de kandidaten vrij spel. Er is maar één vraag: wat zijn jouw favorieten? Vandaag bijt Henk Wiesenekker, lijsttrekker van de ChristenUnie, het spits af. Hij vertelt van welke boeken, spelletjes, sporten en ijssmaken hij blij wordt. ,,Yoghurtijs, in allerlei soorten en maten.’’

Favoriete uitje met vrienden: escape rooms! Spelinzicht, doorzettingsvermogen en samenwerking zijn ontzettend van belang om de meest ingewikkelde escape rooms te doorstaan. Iedereen heeft in een uur ontspannen wel een unieke bijdrage en achteraf wordt daar vaak nog lang over gesproken.

Favoriete podcast: Napleiten – een toffe podcast met spraakmakende strafzaken. In mijn werk als politieman ook nog eens relevant.

Favoriete ontbijt: zelfgemaakte granola, kwark en fruit. Zwarte koffie.

Favoriete snack: kruidenkaas in veel soorten en maten, als het maar geen komijn is.

Favoriete sport: voetbal. Bij het kijken van een spannende pot, ontspan ik enorm. Echt een soort nothing-box. Bovendien heb ik zelf menige pot gespeeld, op de kleigrond in De Glind, de kunstvelden bij SDVB én met zaalvoetbal in de Veluwehal. Momenteel beperk ik me tot hardlopen. Het liefst in het bos.

Favoriete muziek: singer-songwriter, elk jaar ga ik met mijn vrouw Ilona naar een concert in Tivoli en zoeken we een leuke singer/songwriter uit. Rupert Blackman (van causes) heeft op onze bruiloft gezongen en werd kort daarna bekend. We hebben hem als straatartiest in Utrecht ontmoet.
Favoriete plek in Barneveld: ik vind het Schaffelaarsebos echt een mooie plek. Zo’n mooi park, met een prachtig grasveld en een geweldig kasteel biedt veel mogelijkheden om te ontmoeten en te recreëren. Ook het Paradijs is een prachtig stukje natuur. Daar mogen we trots op zijn.

Favoriete nummer: Lauren Daigle heeft met You Say een geweldig lied neergezet. Het evangelie werd in een prachtige moderne jas gestopt en dit mooie lied draait overal op de radio. Je mag jezelf zijn, dat is echt meer dan genoeg. 

Favoriete uitje met kinderen: Het Uilenbos in Lunteren is een feestje. De kinderen kunnen zich heerlijk uitleven, waarna een goede pannenkoek en een lekker speciaalbiertje staan te wachten. Ook het Kootwijkerzand is op een zomerse dag één groot speelparadijs voor onze kids.

Favoriete stad: Utrecht – mijn eerste jaren als straatdiender mocht ik hier werken. En nog altijd als ik door de stad slenter, herinner ik mij mooie aanhoudingen, prachtige horecadiensten en spannende momenten. Bovendien volgde ik in deze stad de opleiding bestuurskunde.

Favoriete vakantiebesteding: Italië. De streken Toscane en Umbrië zijn ontzettend sfeervol en ze bakken er heerlijke pizza’s (liefst Calzone!). Onze vouwwagen gaat ook dit jaar weer mee naar het zuiden. 

Favoriete restaurant: De Gribus of het Herdertje. Altijd gezellig. Leuke herinneringen ook…  

Favoriete voorleesboek: Coco kan het. Een onwijs leuk boek waarin een klein vogeltje eigenlijk niet durft te vliegen. Door te groeien in zelfvertrouwen is het vogeltje er toch toe in staat. Ik hoop dat ik Daan, Wout en Chris (mijn zoons) ook kan laten groeien in zelfvertrouwen, om keuzes te maken die helpen om te worden wie ze diep van binnen willen en kunnen zijn.

Favoriete managementboek: Elk jaar lees ik wel een nieuw management boek, maar de echte klassieker is voor mij nog altijd ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey. Het is belangrijk om belangrijke zaken eerst op te pakken en je niet te laten afleiden door de waan van de dag. Een aanrader!

Favoriete spel: Canasta is een geweldig kaartspel, waarin tactiek, bluf en kameraadschap zich op verbluffende wijze afwisselen.

Favoriete programma: Wie is de Mol, een spelprogramma waarin één van de kandidaten een saboteur is (de mol) en het erg spannend is om hem / haar te vinden. Vooral doordat je precies niet ziet wat je moet zien om de mol te vinden.

Favoriete ijssmaak: alle yoghurtijs in alle soorten én liefst grote maten. En die hebben ze veel bij IJssalon IJstijd in Voorthuizen. Ik fiets er in de zomer regelmatig naar toe met de kinderen.

Favoriete app: schaken. Allebei drie minuten en dan snel schaken. Spannend, leerzaam en uiteindelijk tijdrovend. Ik laat me graag uitdagen.

Favoriete bijbelverhaal: de barmhartige Samaritaan; het gaat er niet om wie je bent of hoe je er uit zie, maar wat je doet. Omzien naar elkaar vind ik onwijs belangrijk. Helpen waar nood is, ongeacht wat de vraag is. Heb lief. Behandel iemand zoals je zelf ook behandeld wil worden

Favoriete Boek: ‘De keuze’ van Edith Eger, een indrukwekkend boek over doorzettingsvermogen, moed en hoop. De schrijver overleefde Auschwitz en laat zien dat je zelfs in de meest erbarmelijke omstandigheden altijd een keuze van innerlijke vrijheid hebt. Voor haar was dit mede mogelijk dankzij de kracht van het geloof in Jezus Christus. Ik wens iedereen zo’n onwrikbaar geloof, rotsvast vertrouwen en ultieme hoop van harte toe. 

CU-lijsttrekker Henk Wiesenekker geniet van escape rooms, kruidenkaas en schaken

advertentie
advertentie
advertentie