Roel presenteert met team snelheidsmonster op waterstof

22 jan, 06:55 Mensen
Familie Breure
Roel Breure: ,,,Ik houd ervan om mensen ervan te overtuigen dat duurzame energie echt toepasbaar is. Dat het kan.''
Roel Breure: ,,,Ik houd ervan om mensen ervan te overtuigen dat duurzame energie echt toepasbaar is. Dat het kan.''

VOORTHUIZEN Roel Breure (21) heeft afgelopen dinsdag met een team studenten van de TU Delft op de Pier in Scheveningen een raceauto gepresenteerd die op waterstof rijdt. De oud-Voorthuizenaar doet binnen het team de PR.

Net als zijn vader Peter, die predikant is in de Ichthuskerk in Voorthuizen, ontdekte Roel Breure al op jonge leeftijd dat techniek hem wel lag. Zijn vader gaf aan het Christelijk College Nassau-Veluwe in Harderwijk scheikunde, totdat hij het roer volledig omgooide en dominee werd in Voorthuizen.  

Zoon Roel specialiseerde zich op dezelfde school op het vwo al gauw in het profiel Natuur en Techniek. Hij woonde zelf twee jaar in Voorthuizen, van zijn vijftiende tot zijn zeventiende. Hij werkte hij er bij de H..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.