Afbeelding
Benny

'Online krachtpatser' Rob deelt fitnesstips met duizenden volgers

13 oktober 2019 om 08:13 Mensen

BARNEVELD In de rubriek Trending Topic beantwoorden inwoners van de regio Barneveld vragen over hun online aanwezigheid en gedrag. Vandaag Rob van den Bogaard (23), opgegroeid in Voorthuizen. De personal trainer deelt met zijn duizenden volgers zijn passie voor fitness en gezondheid.

Beroep Ik ben personal trainer, online coach, stagebegeleider en personal trainingsmanager. Dat is een hele waslijst, maar dat vind ik juist leuk. Ik houd van divers werk.

Hoeveel uur per dag ben je gemiddeld online? Ik gok dat ik per dag zo'n 2-3 uur actief ben op social media, maar dit verschilt per dag.

Hoelang ben je al actief op social media? Facebook gebruik ik nu een jaar of acht en Instagram een jaar of vier.

Facebook of Instagram? Honderd procent Instagram. Facebook staat tegenwoordig vol met advertenties en onzin. Op Instagram vind je dit een stuk minder. Daarnaast is de Fitnessbranche over het algemeen veel actiever op Instagram. 

Wat deel je zelf meestal op social media? In mijn Instagram-stories deel ik voornamelijk tips en tricks over voeding, training en herstel. Daarnaast post ik veel over mijn eigen training en progressie.

Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen van social media? Het voordeel is dat je heel makkelijk een grote groep kunt bereiken en hierop een positieve invloed kunt hebben. Je kan makkelijk bij informatie en tips komen en daarnaast is het een handige manier om met mensen in contact te komen. Het nadeel vind ik dat social media snel een vertekend beeld geeft van de realiteit. Mensen posten altijd alleen maar de positieve gebeurtenissen, waardoor je als buitenstaander al snel het idee hebt dat iedereen het perfecte leven leidt of het perfecte lichaam heeft. Terwijl photoshop, belichting en timing vaak wonderen doen ;). 

Zou je een paar dagen zonder kunnen? Zeker. Ik probeer dit zelfs vaak, omdat ik socializen belangrijk vind. Ik vind dat mensen, zeker de jongere generatie, dit ook vaker moet doen. Dit zie ik ook direct terug in de sportschool, jaren geleden zat niemand op zijn telefoon tijdens het trainen en hielp iedereen elkaar. Tegenwoordig zit iedereen elk rustmoment op zijn telefoon. We zouden  eens vaker met elkaar in het echt moeten praten.

Ik zou wel eens willen chatten met… Arnold Schwarzenegger, dat vind ik echt een held. Hij probeert ook het stukje gezondheid meer de wereld in te krijgen en stimuleert een actieve en sociale levensstijl. Daarnaast heeft hij een hele nuchtere kijk op dingen, die ik goed kan waarderen.

Waarvoor gebruik je social media? Social media had ik vooral aangemaakt om met de meute mee te gaan. Inmiddels heb ik daar enigszins bereik opgebouwd. Vanuit dit bereik probeer ik steeds meer nuttige informatie te delen, die gerelateerd is aan gezondheid of fitness.

Grootste online ergernis? Al die online fitnessgoeroes, hier zijn er zoveel van. Het grootste deel heeft niet eens een opleiding en vertelt de grootste onzin. Daarnaast erger ik me aan al die Tell Sell fitness dingen op social media. Denk hierbij aan magische pilletjes, banden die je omtrek halveren of shake-diëten.

Wat kijk je het meest op Youtube? Ik zit niet zoveel meer op Youtube als eerder. Als ik het kijk, volg ik fitnessgerelateerde kanalen zoals Athlean-X en Jeff Nippard. 

Wat doe je graag in je vrije tijd? In de vrije tijd die ik heb, ga ik altijd 90 minuten trainen. Ik probeer wekelijks te blijven leren en ik ga graag met vrienden gezellig een drankje en hapje doen in het weekend. 

YouTube of Netflix? Netflix

Handigste app Whatsapp, +10 voor snelle communicatie. Zeker voor mijn werk, waar ik veel 1 op 1 werk heb. Dan is Whatsapp super handig voor korte tips en uitleg.

Wat is je grootste blunder op social media? Toen ik een groter bereik kreeg (rond de 2000 volgers) werd ik voor het eerst door een bedrijf benaderd, een kledingmerk, wilde mij sponsoren. Ze stuurden me een shirtje, wat toen echt een big deal was. Vanuit hier liet ik veel van mijn vrienden op hun website bestellen, maar dit bleek complete fraude te zijn. Niemand kreeg zijn bestelling, waarna de pagina en website verdwenen. Gelukkig is dit later opgelost en hebben ze allemaal hun geld teruggekregen. 

Wat is jouw definitie van geluk Fysieke en mentale gezondheid moet goed zijn, financiële zekerheid en voldoende sociaal contact. Dit gecombineerd met iets doen waar je 90% van de tijd plezier en voldoening uithaalt 

Wat is je guilty pleasure? Cheesecake van de McDonald's, echt een aanrader!

Wie is jouw grote voorbeeld? Dit was Greg Plitt, helaas is hij inmiddels overleden door een treinongeluk. Hij kon letterlijk alles positief brengen en iedereen motiveren!

Lijfspreuk Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Als je altijd loopt te klagen over alles zal er ook weinig veranderen. Wanneer je actie onderneemt en nieuwe dingen doet krijg je ook een andere uitkomst. 

Ik zou wel eens een dagje willen ruilen met… Steve Cook, hij heeft een gigantische eigen sportschool, groot bereik en reist de wereld rond om fitness te promoten.

Leukste Instagrammer Pasha Petkuns, omdat hij een hele creatieve Instagrammer is.

Kun je een dag zonder telefoon? Zou ik graag doen, maar het is vaak lastig met mijn werk omdat ik elke dag wel berichten krijg van mensen die ik coach. In het weekend probeer ik altijd 2-3 momenten in te plannen wanneer ik alles beantwoord, zodat ik niet continu een alert gevoel moet hebben.

Kijk je nog wel eens tv? Alleen Netflix op de tv, met tv kijken zelf heb ik helemaal niks.

Hoeveel tijd zit je gemiddeld op je telefoon per dag? Gemiddeld zo'n 3-4 uur per dag. 

Hoeveel tijd daarvan zit je op social media? Zo'n 2-3 uur. Hiervan is het grootste gedeelte mail, Whatsapp en Instagram. Daarnaast zit ik nog wel een aantal minuutjes op Youtube en Facebook.

Ben je zelf vatbaar voor wat mensen vinden van wat je plaatst? Vroeger heel erg, maar inmiddels heb ik dit aardig van me afgezet. Het lijkt ook wel dat hoe minder je jezelf er druk om maakt, hoe minder anderen dat ook doen.

Wil je in de toekomst iets veranderen aan je social media gebruik? Ik hoop in de toekomst nog meer de focus te leggen op het delen van bruikbare informatie en de transformaties (en vooral de weg hiernaartoe) van de mensen die ik coach.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie