PREMIUM ARTIKEL

Ambtenaren bereiden zich voor op de verkiezingen aanstaande woensdag

Maatschappelijk
Foto: Gerwin van Luttikhuizen
zo 19 nov., 14:09
Een stapel stembiljetten bij het stembureau in de Goede Herderkerk voor de gemeenteraadsverkiezing die in maart 2022 werd gehouden.
Een stapel stembiljetten bij het stembureau in de Goede Herderkerk voor de gemeenteraadsverkiezing die in maart 2022 werd gehouden.
BARNEVELD

Barnevelder Johan Honders (59) is al negenentwintig jaar betrokken bij de organisatie van verkiezingen in de gemeente Barneveld. Negen jaar als stembureaulid, twintig jaar als voorzitter van een van de stembureaus, waarmee hij het team van een bureau aanstuurt. In zijn werkzame leven is hij actief als ambtenaar. Hij is dan ook van mening dat stemrecht gebruiken belangrijk is. ,,Verkiezingen zijn de enige momenten dat je als burger directe invloed kunt uitoefenen. Niet stemmen haalt sowieso niets uit. Bij deze verkiezingen zie je bovendien dat er een hoop nieuwe ideeën zijn opgeworpen door frisse mensen en partijen. Er is echt wat te kiezen. Dat maakt het interessant.” Honders verwacht een hoge opkomst, de gemeente Barneveld heeft sowieso een goede reputatie op dit gebied. ,,Bij de laatste landelijke verkiezingen in 2021 was de opkomst rond de 86 procent. Je merkt dat het leeft. Ik verwacht veel drukte. Het zou me niet verbazen als de opkomst dit jaar hoger is.”

NIEUW DIT JAAR: CENTRAAL TELLEN

Inwoners van de gemeente Barneveld kunnen woensdag bij vijfendertig vaste stembureaus en één mobiel stembureau terecht om gestalte te geven aan hun politieke voorkeur. Collega van Honders en Voorthuizense Eveline van Ginkel (43) probeert als projectleider verkiezingen van de gem..


advertentie