Afbeelding
Pauw Media

Veiling Haringparty Barneveld levert rolstoelfiets op voor Neboplus

29 juni 2023 om 11:37 Maatschappelijk

BARNEVELD De Haringparty Regio Barneveld lokte woensdag circa 250 belangstellenden naar het parkeerterrein van de Koninklijke BDU, dat voor de gelegenheid was omgetoverd tot een zomerse oase, inclusief tropische binnentuin, een stukje strand, palmbomen en zelfs een zwembad. Veilingmeester Richard van der Zande stelde alles in het werk om 10.000 euro in te zamelen voor het goede doel: een rolstolfiets voor Neboplus.

Eerst werd er een bijzonder kunstwerk van Ons Bedrijf geveild, gevolgd door het eerste haringvaatje. Verschillende ondernemers stelden belangeloos diensten en producten beschikbaar, zoals een verrassingsdiner voor tien, een ballonvaart, een helikoptervlucht en een fles champagne van 6 liter. Aukje Westra schilderde speciaal voor de veiling zelfs een schilderij (met een haring erop), dat ook bij opbod werd verkocht. Uiteindelijk bracht de veiling 7800 euro op.


Van der Zande vond dat zijn eer te na, doneerde zelf nog 500 euro voor het goede doel en haalde vervolgens enkele andere ondernemers over om het gat in de begroting te dichten. ,,Mede dankzij de donaties die via een speciale qr-code op een collectebus zijn gedaan, hebben we uiteindelijk zelfs meer dan het benodigde bedrag binnengehaald’’, aldus de organisatie. ,,We kunnen Neboplus nu niet alleen een rolstoelfiets aanbieden, maar ook een overkapping voor de stalling.’’

Tussen de bedrijven door deden de voorzitters van de aanwezige ondernemersverenigingen uit Barneveld en omgeving zich met zichtbaar plezier tegoed aan de eerste haringen. De aanwezigen werden ook getrakteerd op andere lekkernijen, zoals broodjes zalm en broodjes hamburger.

De organisatie was in handen van de Koninklijke BDU, Heleen Kleijer en De Elstar Catering.

Afbeelding
Afbeelding
Veilingmeester Richard van der Zande enthousiasmeert het publiek. Notaris Braun houdt toezicht.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie