Afbeelding
JFC

Scholieren JFC fietsen rondje Nederland voor hulp in Afrika

Maatschappelijk

BARNEVELD Sophie Granneman uit Barneveld en Joas Gardebroek en Aron Kodde uit Nijkerk hebben in de herfstvakantie door alle twaalf Nederlandse provincies gefietst. De 17-jarige leerlingen van het Johannes Fontanus College (JFC) legden in drie dagen een afstand af van ongeveer 430 kilometer. Ze zamelden via deze gesponsorde tocht circa 2.500 euro in voor een reis naar Zuid-Afrika, waar ze samen met medeleerlingen gaan werken in sloppenwijken.

Sophie, Joas en Aron reizen midden februari samen met ruim dertig andere JFC-scholieren naar Reagile in het noordwesten van Zuid-Afrika. Dat gebeurt in samenwerking met de Stichting Hulp Internationaal Barneveld (SHIB). De groep blijft daar ruim twee weken. 

,,Wij gaan helpen bij de bouw van het SHIB-project Christ Crisis Center Swartruggens, een veilige plaats voor mishandelde vrouwen en kinderen’’, vertellen ze. ,,Verder zoeken we in township Borelello kinderen op die niet naar school kunnen, omdat ze illegaal zijn. We gaan hen bijbelverhalen vertellen, knutselen en spelletjes met ze spelen. Als laatste gaan we ook nog ‘shacks’ - hutjes met golfplaten - repareren, zodat het wonen iets beter wordt, en voedselpakketten rondbrengen. Al het geld wordt dus goed besteed.’’

De deelnemers moeten hun reis zelf betalen, dat kost zo’n 2.100 euro per persoon. Sophie, Joas en Aron hebben inmiddels in totaal al 4.000 euro opgehaald, inclusief de opbrengst van de fietstocht. Op hun website www.trappenvoorafrika.nl is meer informatie te vinden, ook om een bijdrage te doneren. Sophie, Joas en Aron hopen voldoende geld bijeen te krijgen om de vliegreis te betalen en bouwmaterialen te kunnen kopen voor de hulpprojecten in Zuid-Afrika.

Afbeelding
Weer terug in Barneveld.
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groeten uit Canada: 'Ik voel mij hier als een vis in het water' 4 uur geleden
advertentie