Jarne van Schaik: ‘We hebben drie kernwoorden: veiligheid, veiligheid en veiligheid’

12 jul, 22:31 Maatschappelijk
Gerben Evers
Raadslid Jarne van Schaik (rechts) overhandigde vorige week woensdag zijn veiligheidsplan aan burgemeester Jan Luteijn.
Raadslid Jarne van Schaik (rechts) overhandigde vorige week woensdag zijn veiligheidsplan aan burgemeester Jan Luteijn.

BARNEVELD De aanpak van criminaliteit, overlast en onveiligheid kan in Barneveld wel een flinke ‘boost’ krijgen, vindt liberaal Jarne van Schaik (VVD). Hij trok de stoute schoenen aan en werkte een uitgebreid veiligheidsplan uit, met tal van maatregelen. ,,Wat mij betreft gaan we er zo snel mogelijk mee aan de slag.’’

De Barneveldse VVD-fractie heeft voor de komende tijd drie aandachtspunten, zegt Van Schaik. ,,Dat zijn veiligheid, veiligheid en veiligheid. In die volgorde.’’ Hij maakt er een beetje een woordgrapje van, maar het is hem tegelijkertijd ook ernst. ,,We moeten als Barneveldse samenleving echt spijkers met koppen slaan, want die veiligheid wordt vanuit allerlei kanten bedreigd. Niet de komende ma..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.