Minister roept op: fijnstoftechniek kippenstal uitzetten vanwege brandgevaar

30 jun, 11:37 Maatschappelijk
Jan van Uffelen
Afbeelding

BARNEVELD Landbouwminister Henk Staghouwer doet een dringende oproep aan pluimveehouders, die stallen hebben met moderne, fijnstofreducerende technieken, om deze uit te zetten. Deze technieken zouden brandgevaarlijk zijn. Jan Workamp van het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij (PEV) in Barneveld reageert verbaasd; hier zijn de zogenoemde ‘ionisatietechnieken’ getest.

,,Het was prettiger geweest als de leveranciers en wij vooraf waren geïnformeerd”, aldus Workamp. ,,Wij hadden geen indicatie dat dit eraan zat te komen. Voor zover wij kunnen beoordelen, is het risico verwaarloosbaar klein. Je kunt bij een elektrische installatie nooit nul zeggen, dat geldt in huis en in een stal.”

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.