Rijbewijs aanvragen kan in Barneveld binnenkort digitaal, maar ‘inhaalzaterdag’ komt er niet

23 jun, 16:09 Maatschappelijk
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld gaat per 1 augustus meedoen aan een landelijk experiment, waarbij het mogelijk wordt voor inwoners om een rijbewijs digitaal aan te vragen. Je hoeft voor die aanvraag dan niet meer naar het gemeenteloket, waar al sinds maanden de wachttijden hiervoor door extra drukte en personeelsgebrek flink zijn opgelopen. 

Dat meldt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Hoe het aanvraagsysteem precies werkt, is nog niet duidelijk. ,,We hebben recent besloten mee te willen doen aan het experiment, op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen’’, aldus het college. Het gaat specifiek alleen om het aanvragen van rijbewijzen, dus niet van paspoorten of ID-kaarten, terwijl daar ook lange ..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.