De Stroese melkveehouder Gert-Jan Brouwer (links) treft met anderen voorbereidingen voor de landelijke actiedag op zijn terrein.
De Stroese melkveehouder Gert-Jan Brouwer (links) treft met anderen voorbereidingen voor de landelijke actiedag op zijn terrein. ANP/Jeroen Jumelet

Voorbereiding stikstofprotest Stroe in volle gang

21 juni 2022 om 19:04 Maatschappelijk

STROE (ANP) In Stroe zijn de voorbereidingen in volle gang voor het landelijke stikstofprotest op woensdag, waaraan naar verwachting vele duizenden boeren zullen meedoen. Zo wordt het manifestatieterrein gereedgemaakt en zijn in de buurt ervan spandoeken en borden opgehangen. Daarop staan teksten als: ‘Geen boer geen voer’, ‘Alleen boeren welkom’ en ‘Trots op onze boeren’.

Demonstranten moeten woensdag via de provinciale weg Garderen-Stroe-Harskamp (N310) naar het terrein aan de Heetkamperweg in Stroe komen, waar het protest wordt gehouden. Dat is op het land van melkveehouder Gert-Jan Brouwer. Voor doorgaand verkeer is die weg gesloten. De op- en afritten bij afslag 17 van de nabijgelegen snelweg A1 zijn de hele dag dicht, staat daar alvast aangekondigd op een waarschuwingsbord.

De boeren gaan in Stroe demonstreren tegen de stikstof- en natuurplannen van het kabinet. De organisatoren van de actiedag willen ,,Den Haag de rug toekeren’’. Ze vinden dat boeren onevenredig hard worden geraakt en noemen de stikstofplannen ,,onhaalbaar, onuitvoerbaar, onnodig en ongewenst”.

De betoging wordt georganiseerd door Farmers Defence Force in samenwerking met de Nederlandse Vakbond Pluimvee (NVP), de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) en de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). De demonstratie wordt ondersteund door Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO Nederland), Dutch Dairymen Board (DDB) en Agractie Nederland.

Een actiespandoek op de protestlocatie bij Stroe.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie