Theaterzalen in Barneveld krijgen koelsysteem

13 mei, 15:25 Maatschappelijk
Wouter van Dijk
Het Schaffelaartheater in Barneveld.
Het Schaffelaartheater in Barneveld.

BARNEVELD De twee theaterzalen in het Barneveldse Schaffelaartheater worden binnenkort uitgerust met een nieuw koelsysteem, waardoor de temperatuur in de zalen in het voorjaar en in de zomer niet boven de 22 graden uit moet komen. De afgelopen tijd bleek het voor bezoekers vaak té warm in de zaal. 

Te hoge temperaturen leidden vervolgens veelvuldig tot klachten, meldt Muziek Theater Barneveld (MTB) namens de beheer van het theater. Dat komt naar eigen zeggen door intensief gebruik van de zalen en door klimaatverandering. Een temperatuur van maximaal 22 graden is volgens MTB gebruikelijk voor een theaterzaal. Om dat voor elkaar te krijgen met het koelsysteem, heeft MTB inmiddels bij de gemeente Barneveld het verzoek ingediend om een bedr..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.