Kamp Nieuw-Milligen wordt de nieuwe thuisbasis voor het Korps Mariniers. Op de foto een amfibische oefening in Scandinavië.
Kamp Nieuw-Milligen wordt de nieuwe thuisbasis voor het Korps Mariniers. Op de foto een amfibische oefening in Scandinavië. Defensie

Defensie geeft uitleg in Garderen over aanpak Kamp Nieuw-Milligen voor mariniers

20 april 2022 om 17:55 Maatschappelijk

GARDEREN Het ministerie van Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf lichten dinsdagavond 10 mei in Garderen toe wat er de komende jaren gaat gebeuren op Kamp Nieuw-Milligen. 

Deze kazerne, die vlakbij Garderen ligt, maar op grondgebied van de gemeente Apeldoorn, wordt volgens plan vanaf begin 2029 de nieuwe thuisbasis voor het Korps Mariniers en speciale eenheden van dit korps. Nu is dat nog de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. Ook enkele eenheden uit Den Helder verhuizen volgens Defensie naar Nieuw-Milligen.
Het ministerie werkt samen met het Rijksvastgoedbedrijf aan de realisatie van de nieuwe kazerne. Ook de provincie Gelderland en de gemeente Apeldoorn zijn hierbij betrokken.

DORPSHUIS Tijdens de ,,kennismakingsbijeenkomst’’ in dorpshuis De Wardborg in Garderen worden de plannen voor Kamp Nieuw-Milligen uit de doeken gedaan. ,,Uiteraard is er veel ruimte voor vragen. De bijeenkomst is bedoeld voor omwonenden en ondernemers in de omgeving, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Het officiële programma is van 19.00 tot 21.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.

AANMELDEN Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar Postbus.RVB.PPSHKNM@rijksoverheid.nl. ,,Vermeld u in de mail: uw voorletters en achternaam, met hoeveel personen u komt en of u omwonende bent of namens een organisatie komt (inclusief naam van de organisatie). Na aanmelding ontvangt u een bevestiging’’, aldus Defensie.

STERK VEROUDERD Kamp Nieuw-Milligen moet volgens het ministerie vanaf 2029 plek bieden aan 2.130 medewerkers. ,,Het grootste deel van de bestaande gebouwen op de kazerne is sterk verouderd en wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Voor de legering van de mariniers bestaat de behoefte aan één- en tweepersoonskamers. Voor de kantoren wordt uitgegaan van een combinatie van vaste werkplekken en flexplekken.’’
Op het terrein komen onder meer opleidings- en trainingsfaciliteiten, ruimte voor opslag, stalling en onderhoud, ontspanningsfaciliteiten voor de mariniers, een bedrijfsrestaurant en een geneeskundig centrum.

INVESTERING Met dit nieuwe vastgoedproject voor de mariniers is volgens Defensie een investering gemoeid van honderden miljoenen euro’s. Meer informatie over project Kamp Nieuw-Milligen is te vinden op de site www.rijksvastgoedbedrijf.nl/knm

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie