ChristenUnie: ‘Regenboog niet het juiste symbool voor acceptatie’

vr 11 mrt, 14:48 Maatschappelijk Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Wouter van Dijk
Afbeelding

BARNEVELD De regenboogvlag is internationaal gezien hét symbool van acceptatie van onder anderen lesbiënnes, homo’s, biseksuelen en transgenders. Terwijl steeds meer Nederlandse gemeenten het symbool uitdragen om die acceptatie te benadrukken, blijven christelijke partijen in Barneveld ermee worstelen. ,,Iedereen moet zich vrij en veilig voelen in onze gemeente, maar deze vlag is daarvoor niet de juiste symboliek.’’

Dat stelde lijsttrekker Henk Wiesenekker (ChristenUnie) donderdagavond tijdens het lijsttrekkersdebat in het Barneveldse Schaffelaartheater, in een discussie met Arjen Korevaar (Pro’98). Dat de partij van Korevaar groot voorstander is van het uithangen van de vlag, is alom bekend. Pro’98 en VVD tekenden recent samen met bela..

Verkiezingsdebat Barneveld '22
Verkiezingsdebat Barneveld '22

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.